Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Bez řízku neodejdu!

...

12:00 Student X si pečlivě zapisuje poznámky z hodiny a extrémně se těší na dnešní oběd. Vybral si jedničku, což v překladu znamená vepřový řízek s bramborem, jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.

12:20 „Už jenom 5 minut! Musím to dát,“ říká si žák a hlady začne ohryzovat propisku. Profesor to vidí a našeho studenta pokárá.

12:25 3, 2, 1 Go! Student v sekundě vystartuje za vysněným jídlem! Najednou je ale odchycen profesorem, který mu vzkazuje, že nesmazal tabuli a neuklidil nepořádek. Navíc mu opravil jeho test a má z něj za 5.

12:28 Student maže naštvaně tabuli. „Nevadí, buď v klidu, řízeček bude," uklidňuje se. Netrefuje se s posledním obalem do koše. Spolkne nepublikovatelnou nadávku a vyráží zpět do jídelny.

12:36 Blbé náladě se chce rychle vyhnout, proto běží, jak jen může a také předběhne dokonce celou frontu. Během momentu je však vytažen učitelem tělocviku, kterého nemá zrovna v lásce. Cíl se zase vzdaluje – je poslán na konec dlouhého zástupu stejně hladových strávníků.

12:44 Po nekonečných osmi minutách strávených ve frontě je to konečně tady. „Tak bříško, get ready,“ říká si. Bohužel se mu úsměv hned zkřiví. Dostane totiž ten nejmenší řízek, který ještě na plechu zbývá.

12:45 Sedá si ke stolu. Očekával slavností hodování, ale vypadá to jak charita. Chce si ukrojit první sousto, maso je však tuhé. Brambory jsou nedovařené a přesolené. Takhle si teda dnešní oběd nepředstavoval.

12:48 Poslední záchrana je polívka. Ve velkém kotli se kouří z brokolicové polévky, kterou nemá vůbec rád, protože s ní má spojený negativní zážitek – jednou v ní totiž našel brouka.

12:50 Zbývá pět minut do konce přestávky, jaký je její výsledek? Student se několikrát pokusil o nemožné, a to sníst vytoužený chod, který je ale absolutně nepoživatelný. A díky té velké euforii (jak se tak těšil na řízek) úplně zapomněl na test, který za pár minut píše. Mrskne naštvaně tác s nedojeným pokrmem do regálu a vystartuje zpátky do třídy.

12:56 Na lavici se objevuje zadání testu. „Co to po mně zas ta učitelka chce?" 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio