Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Chcete studovat v zahraničí? Nemůžete si to ale dovolit? Čtěte dál!

Žijeme v době, kdy vycestovat za hranice za účelem studia je více než lehký úkon. Stačí dosáhnout určité jazykové úrovně, což pro studenty, kteří se potýkají s angličtinou od 3. třídy a někdy i mnohem dříve nemusí být zas takový problém a poprosit pány rodiče o pár set tisíc.

Bohužel, už druhého bodu se zastaví minimálně polovina z nás a o co hůř, většinou ti nejschopnější a nejtalentovanější.

Přesně pro tyto studenty u nás existuje několik agentur, které nabízejí programy pro získání stipendia v USA, Velké Británii i v dalších zemích. Stačí splnit pár požadavků, hlídat si důležité termíny a mít velké odhodlání.

Zde jde výčet požadavků, které pro získání stipendia musí student splnit:

·  V akademickém roce, který chcete na zahraniční škole strávit, nesmíte být v maturitním ročníku.

·  Měli byste mít takovou znalost angličtiny, ve které budete schopni začít okamžitě studovat, tyto znalosti se testují vstupním testem, tzv.  ‘‘anglická znalost“

·  Měli byste dostat co nejlepší reference od ředitele své kmenové školy, učitele anglického jazyka a dalšího učitele jiného předmětu

·  Musíte být občany České republiky.

·  Musí  vám být mezi 15. – 17. Rokem.

·  Musíte být v dobrém zdravotním stavu.

·  Zejména byste měli být schopni samostatného přístupu.

·  Měli byste dosahovat nejvyšších možných studijních výsledků, ale není to vždy pravidlem.

Pokud splňujete podmínky uvedené výše, představím vám agentury, které nabízejí nejrůznější programy. Díky jejich snaze a práci můžete dosáhnout téměř celkového pokrytí všech nákladů. Další výhodou kterou stipendia nabízejí, je i fakt, že jakmile budete rok studovat v zahraničí, máte poté i možnost v zahraničí zůstat a studovat dále na střední škole, studium zakončit a pokračovat na jedné z univerzit s každoroční podporou až 20 000 USD.

Inu možností jak získat vysněné stipendium není zas tak mnoho, jak by se na první pohled mohlo zdát a je třeba sledovat aktuální nabídky programů.

Agentura AFS aktuálně nabízí studium v Německu a Nizozemí, v minulosti poskytli studentům stipendium i v Japonsku, Itálii, Kostarice a Číně.

www.afs.cz

Nadace Open nabízí stipendia do USA a Velké Británie. Právě tato agentura dokáže nabídnout pokrytí všech nákladů i podporu dalšího univerzitního studia.

www.osf.cz

Mezinárodní hnutí  UWC Česko vysílá studenty do velmi různorodých zemí – letos například do Hongkongu, Itálie, Arménie, Bosny a Hercegoviny, Indie, Kanady, Norska a Německa.  K vysněnému stipendiu vede cesta přes 3 kola výběrového řízení, ve kterém rozhoduje životopis, aktivity ve volném čase za poslední čtyři roky, dvě vaše úvahy, zamyšlení nad zemí, do které se chcete dostat, interview v angličtině, testy a skupinové aktivity.

Na této agentuře se mi velice líbí, že nevybírá studenty pouze podle jazykové úrovně nebo známek z předchozích let, ale že apeluje na spoustu dalších předností, které by měl student splňovat.

http://www.uwc.cz/

Pokud pořád ještě váháte, příště vám povím osobníh příběh kluka, který se rozhodl do USA odcestovat a po roce stráveném na Iowské střední škole v Americe zůstal.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio