Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Divadlo, jako radost ze září a fajn způsob, jak trávit podzimní večery

Začíná podzim, venkovní koncerty pomalu končí, festivaly a venkovní kino jakbysmet. Navíc s podzimem přicházejí všechny ty školní starosti a celkově, lidi často mívají dojem, že je vše jenom špatný, nálada tak na to zalézt si do postele s horkým kakaem. Co mi ale vždycky se začátkem školního roku dělá radost, je právě zahájení divadelní sezóny. Divadlo je pro mě něčím, co si obvykle dlouho dopředu vybírám, na co se můžu těšit a pokaždý, když sáhnu do peněženky, tak mi pohled na lístky zvedne náladu. Chození do divadla je jeden z nejhezčích způsobů, jak v zimě strávit večer, skvělá příležitost hodit se do gala a navíc je to skvělý místo na rande!

Myslím, že divadelní život je velmi obohacující. Rozšiřuje obzory, a to zábavnou cestou, a proto by mu mladí lidi měli přímo holdovat. Dost se divím, že spousta lidí v mým věku na divadlo uplně kašle, připadá jim nudný a konzervativní. Je to pro ně místo, kam chodí jen se školou nebo když má babička narozeniny. Dvě hodiny na sedátku, ze kterého bolí celý tělo, a tak se to ani nedá pořádně prospat. To je podle mě ale totální BLBOST!

Je tolik druhů divadelních projevů a tolik z nich je právě pro mladý lidi! Když někoho nebaví opera a balet, vždycky se dá najít vtipná činohra nebo černé divadlo. A když myslím vtipná, tak mám na mysli to, že se smějete ještě po cestě domů, až vás z toho bolí břicho. Protože přesně tohle jsem nejednou zažila v Divadle Radka Brzobohatého, v SeMaForu nebo třeba, když jsem byla na Sluhovi dvou pánů s Donutilem. A to ani nemluvím o tom, jak stylový a alternativní budete, když budete chodit do La Putiky na jejich artový a akrobatický grotesky. Je to často mnohem lepší a větší zážitek než kino a navíc se studentskou slevou vás i do Národního pustí za stovku.

Co ale nemohu vynechat je, že divadlo je místo, kde platí určitá pravidla a kdo je není schopný respektovat, neměl by tam lézt. A nemířím teď ani na to, že holka se má chovat jako dáma, kluk jako gentleman a vůbec, všichni mají být takový vyvoněný a slušný, ale na to, v čem se do toho divadla má chodit. Máloco mi tolik zvedne tlak jako zaříznutý bokovky, minišatičky a kurvičkovský střevíce, holý nohy a podobný zvěrstva, který jsou v divadle k vidění vždycky a všude! Škoda. Škoda, že ve škole není předmět, který by se tímhle společenským barbarstvím zabýval. Pak bych se do ní těšila skoro stejně jako večer do divadla!

A kam tedy v dohledné době za touto kulturní zábavičkou vyrazit?

V NODu hrají od klasiky až po dojemnou alternativu, DISK má na říjen jednu premiéru za druhou, ve Studiu DVA je úžásná Hello Dolly. U Radka Brzobohatého pořád hrají mou oblíbenou Tančírnu, která nejen dojme, ale i rozesměje, navíc je přínosnější než hodiny dějepisu. Do školy se vám rozhodně bude hodit, když zajdete do ABC takřka na cokoliv. V Kalichu mají prima muzikály, v Činoherním klubu Boha masakru, V Hybernii bude Edith Piaf a v La Putice rozhodně stojí za to vidět Dolls!

Fotogalerie: 
Video: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio