Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Filmové t(r)ipy: Anime

Máte rádi anime? Nebo o tomto filmovém žánru naopak moc nevíte a nevíte, kde s ním začít? Přinášíme tipy na tři filmy, které vás nezklamou.

Hrob světlušek

Nejen milovníci anime by měli zhlédnout film Hrob světlušek, který bývá považován za jeden z nejlepších protiválečných filmů, což jen dokazuje, jak flexibilní anime dokáže být. Druhá světová válka zde není ale přibližována z pohledu vojáků, ale z pohledu obyčejných lidí a ještě k tomu dětí. Hrob světlušek je plný silných a dojemných momentů, touhy přežít, antimilitarismu, sourozenecké lásky, utrpení a beznaděje. Myslím si, že by se na něj měli podívat všichni, kteří si myslí, že se mají špatně… Jednoznačně se jedná o film, na který člověk po zhlédnutí nezapomene, naopak zůstane v něm a slzám se u něj ubrání opravdu málokdo.

Zámek v oblacích

Pokud se potřebujete odreagovat, jednoznačně bych vám doporučila film Zámek v oblacích. Zvedne vám náladu, v některých pasážích překvapí, ale i rozesměje. Nemusíte být fanoušky fantasy, aby vás tento film o mladé dívce Sophie, kterou promění zlomyslná čarodějnice ve stařenu, dostal. Mohla bych vám tady psát o skvělé animaci, která je doprovázena překrásnou hudbou, o dech beroucích scénách, o postavách, které si zamilujete, o kráčejícím zámku s dveřmi vedoucími do čtyř míst, o mluvícím ohni. Ale dokud to sami neuvidíte...

Porco Rosso

Hlavním hrdinou tohoto snímku je pilot, kterému se stalo něco podivného. Při jedné letecké bitvě totiž spatřil, jak všichni její účastníci začali vzlétat k nebi, jen on zůstal na místě a od té doby má prasečí hlavu. Jestli nejste zrovna milovníci anime filmů s velkým množstvím fantazijních prvků, tak je snímek Porco Rosso přesně pro vás. Místo nich v něm prokletí, lásku, ale hlavně létání. A právě záběry letadel v akci jsou velmi povedené a to stejné platí i pro zachycení dobové atmosféry. Porco Rosso je zkrátka důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.

Zdroj obrázku: forum.cdaction.pl

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio