Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Hele Islám!

Rumbumbum!

Inu jdeme s dobou! A v dnešní době je záhodno dezinterpretovat, mást, lhát, poštvávat a vůbec tak nějak lidově řečeno „mlít sračky“. Nuže i my přimeleme svou trošku do mlýna, ze mlýna a třeba rovnou k vám pod nos krs masmédia. Hublublublu! A není nic lepšího, než si vybrat autora, který tématu nerozumí. Ještě lepší je, vybrat si autora, který si o tématu nic nedohledá, popřípadě, a to je geniální(!), k tématu čerpá informace jen přes své hulákající známé. Doslech, vážení, je v tomto případě zdroj číslo jedna! A kamarád známého mého známého je to nejlepší, co vás v této situaci může potkat. Pokud je autor velmi zvídavý, pročte si diskuse na nejčtenějších internetových stránkách. A už může šířit! Jakousi třešničkou je, když autor nehovoří o svém prostředí, či o prostředí mu blízkém, či jím navštíveném, nebo alespoň jím lehce prostudovaném, nýbrž, když, kupříkladu dvacetiletý fakan, mluví o situaci na Blízkém východě a dodnes nevystrčil paty ze svého rodného zapadákova.

Po úvodu - téma: islám (bububu!) a s ním krásný, krásně spojovaný Islámský stát (IS) neboli Da’esh (přidám i ten druhý výraz, aby vypadalo, že vím, o čem hovořím). Bohužel, ač bych rád "mlel sračky" hrdinně a co nejsvědomitěji, nemám rád třešně, a tak nechám Blízký východ Blízkým východem, ať si to tam ti klucí fanatičtí, drony, ropy a vůbec všechny ty hloupostě vyřešej mezi sebou sami, já se jim do toho bumbumbumhafhafhafštěkštěkštěk plést nebudu, neb teď si hraji na ignoranta a pobudu a je mi to všechno šum a fuk! Mě teď bude předně zajímat kotlina Česká, neb je mi milá a hezká.

To bylo ještě v době voleb, kdy mohl jsem čítat od kéhosi mladíka (Já toho chlapce znal! Pár let přede mnou študoval, a musím říci, pekné individuum!), že  „Jsme PROTI ISLAMIZACI Prahy 8“ (Pardon?) a ač neuspěl (díky bohu! to bych uřízl si snad ze zoufalství nohu), hlasy typu jeho, ozývají se čím dál častěji mezi lidmi. Jeden novinář je vám schopný k videu o masových čistkách IS vyblít názor o zastavení výstavby mešit. Druhý se vzteká na šátky, které dle něj přivádí do naší země novodobý holocaust. Ten třetí je schopný vyjmenovávat do aleluja historické války vedené islámskými kulturami a poukazovat, že ony jsou přece ty špatné, zlé a nebezpečné, a že jen ony stojí za tím, co se děje na Blízkém východě. A mnoho další názorů validních, asi tak, jako Pepa Jouzků, který předloni skočil hlavou na trčící traverzu v jezu.

Toto srovnávání muslimské víry a IS, alespoň mně přijde, jako srovnávání jablíček s pedofily. Ano! Možná pan pedofil papá jablíčka, ale neznamená to, že kvůli tomu jablíčko začne šoustat vaší dcérku! Ano! Je jasné, že členové IS vyznávají radikální výklad islámu, ale neznamená to, že všichni islámisté vás nutně chtějí odkráglovat kulometem. IS se možná zaštiťuje islámskou vírou, nicméně islámská víra nestojí za vznikem a není příčinou IS, v čemž mnozí komentátoři nevidí rozdíl...

Všechny ty nedávné řeči a volání „Pryč z našeho státu!“, „Stop islamizaci!“, je to to nejhorší, co v dané věci může člověk a vlastně i celá Evropa udělat. Vyháněním, odstrkováním, očerňováním a naším strachem nevytvoříme více spokojených a vzdělaných lidí, nýbrž další a další nespokojené deprivované mladíky (a třeba i mladice) tíhnoucí k fanatismu. Zbraní západní kultury na jejím vlastím území není účinné a masivní odvetné vraždění (které je paradoxně nejčastějším návrhem géniů internetových diskusí), nýbrž dobré a kvalitní vzdělávání, přijatelné sociální podmínky, společenské a kulturní uplatnění se a rovněž akceptace ze strany majoritní veřejnosti. Já netvrdím, že je to jednoduché, já jen tvrdím, že je to nutné, pokud chceme v našem čase a v našem prostoru žít. Hesly a skandováním tuto „společenskou válku“ nevyhrajeme. To, že v nenávisti a strachu budeme plivat po cizích kulturách v naší neznalosti o nich, znamená, že se nám tyto plivance velmi rychle a daleko silněji vrátí. Ignorovat společenský vývoj a hlásat vzpurná hesla je daleko rychlejší cesta do pekel, než racionální a systematická otevřenost. Ono přeci jen mnohdy nezáleží na tom, jestli máte na hlavě polštář, nebo šátek, ale co máte v ní a jestli jste schopni vnímat a akceptovat prostředí ve kterém žijete… Howgh!

Fotogalerie: 
Hublublublu!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio