Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Imagine Dragons – V SaSaZu propukla radioaktivita!

Kdo se 24. dubna v podvečer nachomýtl v pražských Holešovicích, nemohl si nevšimnout hipsterského vlnění kolem klubu SaSaZu. Mláďata zde ovšem lidem hlasitě nepřipomínala arménskou genocidu, smutnou to kaňku v dějinách Turecka, jako toho dne jejich soukmenovci kdesi v centru města. Jejich cílovkou byla indie rocková kapela Imagine Dragons. Schvalujeme jak první, tak druhou formu zábavy, ale uznejte, že vás představa draků bere mnohem více.

Se svým doprovodem jsem již s klubem SaSaZu měla zkušenost, a proto jsem se rozhodla pořídit lístky se vstupem na balkóny, které pár dní před koncertem pořadatelé uvolnili na stránkách TicketPro. V čekání u hlavního vchodu jsme zabíjeli čas na Androidu, naslouchali problémům kolem splašení lístků na listopadový koncert Nickelback (nejčastější zvolání: „Jak je možný, že se nikde nedají sehnat lupeny na stání u pódia?!“) a jedné slečně, která všem kolem sebe dávala hlasitý workshop k tomu, jak si svou starou džínovou bundu pobít cvočky. V osm se otevřel vchod a my vklouzli dovnitř, míříce rovnou k baru na posilněnou. S tím, že zde za pití necháme slušnou pálku, jsme předem počítali – musím pochválit barmany, chovali se velmi příjemně a rádi si i popovídali, dokud jsme se mohli navzájem pořádně slyšet. V sále se začala pěstovat příjemná nálada a já se rozhodla pro nalezení strategické pozice na balkóně.

Zde se objevil první háček. U vchodu nám nedali k tomu potřebné pásky a mně se v hlavě spustil alarm hlásící zbytečně utracené peníze navíc. Vyhazovač nás raději poslal k vchodu pro VIP – a zde už naštěstí zasáhly přičinlivé dámy a situaci vyjasnily. Jen okamžik mě jímala hrůza, ale nakonec se vše vyřešilo. Dostali jsme náramky a vítězně se odebrali po schodech nahoru. Spokojenost s místy na balkoně – obrovská. U baru neexistovaly fronty, výhled na pódium byl perfektní. Popili jsme další dva drinky, než nastoupili předskokani v podobě tří vytáhlých klučíků. Chvíli mi trvalo rozpoznat pražskou kapelu A Banquet, ale od tohoto jejich koncertu už takové hloupé opomenutí nepřipustím. Kluci do svého vystoupení dali všechno, u třetí písně výborně zvedli publikum a to se přidalo do zpěvu. Českému rybníčku známou skladbou Far Away si vysloužili bouřlivý potlesk. Pro ně zatím jejich největší klubový koncert proběhl dle mne na jedničku. Nadchl mě jejich živý projev – při další příležitosti si nenechám tuhle trojici ujít.

Musíme si ale samozřejmě přiznat, že to největší lákadlo teprve čekalo kdesi v šatnách a před pódiem atmosféra neskutečně vřela. Nemohla jsem si pomoct, když jsem viděla vražedné a místy i zničené výrazy fanynek v první řadě, když mezi pódium a zábrany nastoupilo komando fotografů. Čtrnáct objektivů během příprav zkušebně blýskalo kolem a čekalo se už jen na jediné. Já do sebe mezitím nalila osvěžujícího Bílého Rusa – opravdu, místo na balkóně byl výborný tah. Šlo sice jen o větší pohodlí ochuzené o sběr potu lidí stojících kolem, ale ten skvělý výhled přímo do centra dění byl nedocenitelný.

Nečekalo se dlouho, parta z Ameriky nastoupila s úžasným bubnovým intrem, které rozpumpovalo srdce. Nepopřu to, trochu jsem se bála, že energie a skvělý zvuk z jejich alba Night Visions mě při jejich koncertě v SaSaZu mine. Vůbec tomu tak nebylo, živý zážitek byl ještě lepší. Zpěvák Dan Reynolds sice nastoupil se zraněnou pravou rukou, ale na pódiu řádil jako tornádo a bubny neměl nejmenší problém zvládnout i levačkou. Po skladbách Round and Round a Amsterodam Reynolds roztomile prohlásil do davu: „So, I want to say… Ahoj?“ A pokud ještě někdo pochyboval o své náklonnosti k němu, v tu chvíli ho milovalo doslova celé SaSaZu.

Ovace stále rostly – dohromady se sešla horda nadšených fanoušků a jen málokdy musel Dan Reynolds zpívat sám. Neuvěřitelný výkon předváděl i bubeník, který celou dobu zpíval doprovodné vokály, nemluvě o kytaristech. Šílené nadšení vypuklo při skladbě Radioactive, kterou vyřvával celý sál. SaSaZu i poté drželo pohromadě. Imagine Dragons předváděli velmi propracovanou show a jejich baladické skladby dostávaly fanoušky do kolen. Při songu On Top of the World vypustili mezi fanoušky velké svítící nafukovací míče. Když jeden z nich Dan Reynolds nešťastně napálil jedné slečně přímo v první řadě do tváře, pohotově k ní skočil a políbil ji za tu nečekanou ránu. Já a můj doprovod jsme v ten okamžik viděli, jak se kolem něj málem jako dravé čelisti semkly nadržené fanynky. Přímo scéna vytržená ze seriálu Walking Dead – akorát místo zombie to byla hromada mladých hipsterek. Dan byl ale liška mrštná a unikl jen o vlásek.

Dávkovali jeden skvělý song za druhým. Kdo byl přítomen na jejich koncertě a ještě neslyšel celé album, teď už tomu nemohl uniknout. Jako závěrečnou skladbu zahráli It´s Time a je jasné, že jsme je nenechali jen tak odejít. Po bouřlivém aplaudování se parta vrátila ještě pro poslední song a frontman jménem celé kapely vzkázal, že se do Prahy na sto procent budou v budoucnu vracet. Nepochybuji o tom, že svůj slib splní. Koncert Imagine Dragons byl naprosto famózním zážitkem, a pokud se americká partička zase vrátí do našich končin, doufám, že to bude i s novým albem.

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio