Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Monika z Přátel perlí i ve „stáří“

Už je to deset let, co kultovní seriál Přátelé ukončil své kralování na televizních obrazovkách. Šestice hrdinů se rozprchla všemi směry, aby pokračovali ve své dobře našlápnuté kariéře, ale jediné Courtney Cox se podařilo rozjet vlastní seriál. A aby ne, vždyť je to pěkná puma.

Když v roce 2004 skončil fenomém Přátel, svět se skoro zhroutil. Co bude dál? Budeme je ještě vídat? A kdy konečně bude film? Odpovědi jsme nedostali skoro žádné. Ani chabý seriál Joey nedokázal vyplnit díru v diváckých srdcích, kterou poté lehce, ale nedostatečně, zaplácalo nekonečné HIMYM.

Ale stále to nebylo ono. Přátelé byli pryč. Jennifer „Rachel“ Aniston se občas objevila v nějaké áčkové až béčkové romantické komedii, kterou by ji mohla Lisa „Phoebe“ Kudrow jenom závidět. Matt LeBlanc se z role Joeyho dostat nedokázal, neboť jeho Epizody jsou rádobyvtipnou vzpomínkou na jeho starou kariéru, David „Ross“ Schwimmer v tom hraní taky trochu plave a každý pokus Matthewa „Chandlera“ Perryho o vlastní seriál skončil po pár dílech.

A tak září jenom bývalá „Monika“ Courtney Cox a její seriál Cougar Town (Město žen). Představila v něm totiž podobnou partičku, jakou měla před deseti lety.

Změna je život

Jules Cobb (Courtney Cox), se stihla za svůj život stát úspěšnou realitní makléřkou, vdát se, rozvést a vychovat nyní již dospělého Travise (Dan Byrd). A teď, když je v nejlepších letech, si chce opět začít užívat života. A to nejde jinak, než sváděním mladých zajíčků... Ale o tomhle Cougar Town není.

Seriál v průběhu první série úplně změnil příběhovou linku a ze show o pumě na lovu se stal sitcom o ženě, její rodině a jejich přátelích, kteří pod pálivými paprsky floridského slunce opět našli ztracené mládí. Jules poznává Graysona (Josh Hopkins) a po určité fázi „budou-nebudou spolu“ se rozhodnou usadit. V tom jim pomáhá Julina nejlepší kamarádka Ellie (Christia Miller) a její podpantoflák Andy (Ian Gomez), který je náhodou kamarád na život a na smrt s Juliiným ex-manželem Bobbym (Brian Van Holt). Jako základ na mnoho komických a vyhrocených situací to není špatné...

Město žen popáté

I když se Cougar Town se dočkalo již páté sezóny, vybudovalo si svoji diváckou základnu a obdrželo několik cen, na cestě jej čekalo nejedno škobrtnutí. Kvůli změně v hlavní dějové zápletce je nyní název seriálu lehce zavádějící a vlastně nemá se samotným seriálem nic společného. Proto od roku 2010 tvůrci lobují za změnu z „Cougar Town“ na... cokoliv jiného.

Bohužel, jsou věci, které ani ve světě televize nejsou možné, a ani po změně z mateřské televizní stanice ABC na satelitní TBS. Proto se v každé počáteční titulkové sekvenci objeví narážka na chybný název, jako „(Špatně pojmenované) Cougar Town“ nebo „Je v pořádku koukat na seriál s názvem Cougar Town“.

Dobří přátelé se vracejí

Protože se asi dříve dočkáme Godota, než filmu Přátelé, zarytí fanoušci kultovní šestice vyhledávají filmy a seriály, kde se objeví alespoň dva herci z původní přátelské party. A toho se můžou dočkat právě v Cougar Town.

Po boku Courtney Cox se zde několikrát objevila Jennifer Aniston jako její osobní psycholožka nebo Lisa Kudrow jako její doktorka a v páté sérii se má objevit i Matthew Perry. Ale tím seznam hostujících postav nekončí. Na jeden díl si půjčili postavu Abeda Nadira (Danny Pudi) z Community, nebo několik známých tváří ze seriálu Scrubs. Úplní seriáloví Expendables.

Pohlazení stačí

V dnešní době je honba za ultimátním seriálem, u kterého bychom nedělali nic jiného, než se plácali do kolen a pamatovali si každý skvělý vtip, který se tam řekne, z velké části nesmyslná a často končí zklamáním. Většinou jsme rádi, že se za těch x-minut alespoň jednou dobře zasmějeme a nebudeme mít pocit ztraceného času.

U Cougar Town je to jinak. Neříkám, že puknete smíchy, o tom ten seriál není. Hlavní je atmosféra, kterou vytváří. Je to ten typ sitcomů, který pohladí po duši, a velmi často budete vzpomínat na velmi dobře vymyšlené a milé vtipy, které nemohou vzniknout jinde, než mezi lidmi, se kterými se cítíte dobře.

 Citát:

„Proč je „procházka růžovou zahradou“ dobrá věc? Vždyť tam je plno trnů a musí to hrozně bolet!“

„Změna schválena!“

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio