Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

My Dear Clothing: Všechen design je z našich hlav

Zbyněk je z Pardubic a ve své podstatě je renesančním člověkem s podnikatelskými vlohami. Hrál profesionálně squash, působí v kapele a za jeden rok si vydobyl se svým brandem slušnou pozici na českém trhu. My Dear Clothing má styl a když poznáte zakladatele, pochopíte proč.

Zbyňku, řekni nám kdo jsi a jak jsi se dostal k My Dear Clothing.

Dřív jsem se profesionálně živil sportem, hrál jsem squash. Po roce trénování v Bristolu a poté Amsterdamu jsem se bohužel zranil a už jsem nemohl dál pokračovat. Studoval jsem dálkově Sportovní Gymnázium v Pardubicích a po maturitě jsem byl student na Hradecké vysoké škole. Poté, co jsem si ale přičihl k podnikání jsem měl v budoucnosti jasno. Nejprve jsem začal podnikat v průmyslových strojích - založil jsem www.vsepropradelny.cz a tím jsem si dokázal vydělat peníze na to, abych byl schopný si založit svojí značku a dát do toho všechno, abych se jednou mohl živit tím, co mě baví a naplňuje. Vše se daří a já se pomalu víc a víc soustředím na My Dear clothing, za což jsem nesmírně rád.

Kde se vzal nápad udělat vlastní brand oblečení?

Byl jsem od malička závislý na lablech ze zahraniční. Nakupoval jsem si oblečení hl. z Anglie a napadlo mne, že to tady v Čechách zkusím nějak oživit a jsem hrozně rád, že se mi to povedlo.  

Co bys řekl o svém týmu?

Nejdůležitější pro mě je, že působíme jako jedna velká rodina. Já se starám hlavně o výrobu a dále spolupracuju se sedmi dalšími lidmi, kteří dělají design a fotí. 

Můžeš nám blíže představit Bunkr a k čemu slouží?

Jedná se o showroom naší značky v Pardubicích v Jindřišské pasáži, spojený s tetovacím salonem. Není to obchod, funguje to vyloženě jako showroom, tzn. od kanceláře, po sklad. Celý jsme to pojali ve velkým stylu, když jsme se rozhodli, že všechno uděláme vlastníma rukama. Navozili jsme sem asi 6 vleků dřeva a trámů. Všechno z jedný starý stodoly. Reakce jsou super a to nás šíleně těší. Díky Bunkru si nás všimly i velké firmy jako Red Bull a Jägermeister, a tak to vypadá, že bychom jimi mohli být do budoucna podporováni.

Mimo všech těhle věcí hraješ ještě v kapele.

S kapelou jsme na úplném začátku, fungujeme zhruba rok a pěvně věřím, že tím, že si dáváme na čas a čekáme na to až si budeme jistí - určitě neprohloupíme. Je to styl anglickej rock'n'roll spojený s rockem a možná trochu řízlej hip hopem.

V čem je vaše oblečení jiné?

Myslím si, že naše designy jsou hodně, hodně originální, nečerpáme inspiraci z ničeho ve světě, je to všechno z našich hlav.

Myslíš si, že Češi mají vkus? A co bys v ČR změnil?

Dříve jsem si myslel, že Češi vkus nemají, ale poslední dobou začínám potkávat spoustu lidí, kteří ten vkus mají. Změnil bych tu závist, nejhorší českou vlastnost.

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio