Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Návrat Harryho Pottera. Těšte se na kouzelná zvířátka

Ruku na srdce – Harryho Pottera všichni milujeme, i když někteří z nás by to nikdy nepřiznali veřejně. V našich knihovničkách zaujímají jeho několikrát přečtené knihy stále čestné místo, a stejně tak i vlastníme kompletní sbírku všech jeho filmů. Ale i přesto, že jsme na něm vyrostli a při každém novém filmu seděli poctivě na předpremiéře s popcornem v ruce, je Harry pro mnohé už jenom připomínka dětství a uzavřené téma.

To se ale všechno může změnit, protože už loni v září studio Warner Bros. oznámilo, že bude natáčet další film z potterovského světa. A to je výborná zpráva pro všechny děti, které film rozhodně potěší, smutnější pak pro jejich maminky, ze kterých vyláká nějaký ten dolar. Nakonec se nejedná o přímé pokračování slavné ságy, místo toho se vykročilo elegantnější cestou nové kouzelnické trilogie odehrávající se sedmdesát let před školními dobrodružstvími Harryho Pottera.

V hlavní roli Mlok

Trilogie má být adaptací bradavické učebnice Fantastická zvířata a kde je najít, kterou Rowling vydala v roce 2001 a jejíž značnou část zisku z prodeje dodnes obdržuje charita Comic Relief. Hlavním hrdinou má být fiktivní autor učebnice, newyorský magizoolog (ano, to je přesné označení kouzelnického odborníka na faunu) Mlok Scamander, který se vyznamenal právě studiem kouzelných tvorů. Díky této významné činnosti se stal i čestným nositelem Merlinova řádu. Diváci se tak ve filmu například dozví, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše.

Plyšáci, figurky a spousta dalších serepetiček

Snímek zatím nemá režiséra ani datum premiéry, nicméně se o režírování zajímal Alfonso Cuarón, který natočil už Vězně z Azkabanu, a vyjádřil se takto: „Práce na Azkabanu byla velká sranda. Když mě pak zvali na natočení dalšího dílu, musel jsem odmítnout, protože jsem se bál, abych nezůstal déle, než by se to hodilo. Byla to velká zkušenost. Ale teď? Proč ne? Mám nějaké rozpracované projekty, ale další projekt s J.K….“. Jisté ale je, že o scénář k prvnímu filmu se postará sama J.K. Rowling, po kterém ji studio jistě bude přemlouvat k další spolupráci. Podle předběžného předpokladu by měl film do kin dorazit někdy v průběhu roku 2016.

Jak už to tak u velkých filmů bývá, zaplaví nás i smršť vedlejších produktů doprovodného marketingu. V hračkářstvích se budou prodávat roztodivné kouzelnické příšerky a potvůrky, které bude muset mít každý správný fanoušek (každé dítě). Rozšířit se mají i zábavní parky Wizarding World of Harry Potter – jeden stojí na Floridě, další dva se otevírají v Kalifornii a Japonsku. Z minulých let víme, že každý film doprovází i počítačová hra, na tom se také nic měnit nebude.

Něco jako Hobit

Otázkou zůstává, zda se bude jednat o aspoň částečně kvalitní podívanou, která by i třeba mohla stačit na Harryho, anebo to bude jenom další uměle vytvořený sequel. Tomu nejvíc nahrává fakt, že se točí celá trilogie, i když má předloha pouhých 42 stran. Podobný případ se nám naskytl nedávno s Hobitem, který byl také z jedné knihy natažen rovnou na tři filmy a který shodou okolností svým dějem předchází Pána prstenů také přesně o sedmdesát let. Navíc oproti Pánovi prstenů se jedná spíše o pohádku pro děti – to stejné pravděpodobně můžeme čekat i u Fantastických zvířat. 

Uvidíme tedy, jak to celé dopadne. No… stejně ale budeme sedět na předpremiéře s popcornem v ruce – je to přece další Harry! Teda skoro.

Zdroj obrázku: http://pottermore.wikia.com/wiki/File:Hp-harry-potter-34907716-1280-800.jpg

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio