Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Pizza z mobilu? Jde to, ale dře to

Asi nikoho nepřekvapí, že dnes jde objednat pizza přes internet. Není to častý jev, ale v každém městě najdete několik takových pokrokových rozvozů. Několik mladých studentů šlo ještě dále a položili si otázku - proč je nabídka tak omezená a člověk musí pokaždé hledat?

Asi nikoho nepřekvapí, že dnes jde objednat pizza přes internet. Není to častý jev, ale v každém městě najdete několik takových pokrokových rozvozů. Několik mladých studentů šlo ještě dále a položili si otázku - proč je nabídka tak omezená a člověk musí pokaždé hledat?

 
Služby, které agregují různé nabídky dnes existují snad ve všech oblastech - hotely, letenky ani byty už se nevybírá jednotlivě, ale přes servery jako booking.com nebo sreality.cz. Cílem projektu PIZZATIME.cz je odpovědět tu věčnou otázku - "Kdo sem sakra teď a tady doveze pizzu?" 
 
Za projektem stojí tým "odpadlíků" z úspěšného projektu Lunchtime.cz, povětšinou studentů. V tuto chvíi se snaží hlavně získat do nabídky co nejvíce kvalitních rozvozů, hlavně v Praze, Brně, ale i menších městech. "Je to někdy těžce, inovace si musí někdy své právo na život vybojovat," věří Martin Šilar, zástupce Pizzatime, toho času student práv v Brně. 
 
Nejvíce rozvozů se realizuje do firem, objednávají hodně i lidi pracující přes noc, občas se veze objednávka i na koleje. "Víme, že studenti objednávají hodně už dnes, snažíme se podpořit i jejich rozpočet tím, že občas vymyslíme nějakou akci jako pizza za 100 Kč a podobně," pokračuje Martin. Zajímavá je také závislost na počasí, pokud prší, jídlo se vozí až o 30% více než za slunečných dnů.
 
Přiznejme si, nápad, který se zrodil v kručícím břiše v noci na kolejích není až tak originální - v USA se už například jinak než přes tyto služby neobjednává. Projekt dostal grády tento květen, kdy byl výbrán to inkubátoru StartupYard v Praze. V tuto chvíli ho přes web i mobill využívá cca 200-300 lidí denně. "Naše plány jsou smělé, chceme do konce roku pokrýt ČR a atakovat hranici 1000 objednávek denně, snad to není nereálné," smějí se Martin a Dan.
 
Pokud by klukům vyšly všechny plány, bylo by to hezké - představte si, že si objednáte, zaplatíte předem platební kartou, jídlo dorazí na čas a v dobré kvalitě, vy vše zpětně zhodnotíte a pomůžete tak sobě i ostatním ve výběru do budoucna. 
 

 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio