Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Pretty Little Liars, rozkošné mrchy se vrací

Mnozí z Vás je možná znají a nemohli se dlouhé tři měsíce dočkat na další sérii. Ti , jejichž srdce si dosud rozkošné mrchy Hanna, Emily, Aria a Spencer nezískaly, se v následujících řádcích mohou dočíst, co od tohoto seriálu očekávat.

Mnozí z Vás je možná znají a nemohli se dlouhé tři měsíce dočkat na další sérii. Ti , jejichž srdce si dosud rozkošné mrchy Hanna, Emily, Aria a Spencer nezískaly, se v následujících řádcích mohou dočíst, co od tohoto seriálu očekávat.

„I´m still here bitches and I know everything.“

Poklidné městečko Rosewood se proměňuje na místo činu, rok pohřešovaná dívka Alison DiLaurentis je nalezená mrtvá. Co se stalo? Co předcházelo hrůzné události? Přestože krutá královna školy byla oblíbená jen mezi „svými“, její náhlá smrt otřese každým, ačkoliv nejtemnější tajemství její minulosti nejsou zdaleka odhalena. Na základě zobrazování vzpomínek na Alison poznáváme v seriálu hlavní hrdinky, Alisoniny bývalé kamarádky: Hannu Marin, Ariu Montgomery, Spencer Hastings a Emily Fields. Cesty kdysi nerozdělitelné, téměř sesterské skupinky se po kamarádčině smrti rozcházejí, zdá se, že jediné, co je drželo pohromadě, byla postava Alison. Je těžké charakterizovat, co k ní dívky tak lákalo, ale ďáblice v převlečení kudrnatého blonďatého andílka si snadno získala na svoji stranu každého. Oplácané Hanně pomohla vyřešit deprese a ta díky bulimii zhubla, neoblíbenou Ariu vytáhla na výsluní, slabý článek a svou oblíbenkyni Emily ochraňovala. Jediná černá ovce, jež odolávala jejímu kouzlu a dokázala se jí postavit, byla Spencer, ctižádostivá dívka, jejímž cílem bylo studium a překonávání vlastních výkonů.

A náhle, po roce neúspěšného hledání, je Alison konečně objevena, její tělo je zazděno na zahradě. Otřesené přítelkyně mezi sebou opět navazují vztah, osamělost, jež je trápí, totiž není způsobena jen ztrátou Alison, ale i sebe navzájem. Pohřeb se tak stává průlomovou situací v jejich životě, po měsících bez informací konečně mohou jít ve svých životech dál. Nebo ne? Vždyť příběh teprve začíná. Vibrace ohlašují na mobilních telefonech všech děvčat stejnou anonymní zprávu: “ I´m still here bitches and I know everything-A. (Jsem stále tady a vím všechno- A). Kdo ji poslal? Alison? Někdo s krutým černým humorem? Nebo vrah jejich nejlepší kamarádky? Zdá se, že ještě není čas probudit se z noční můry probíhající i ve dne.

ABC Family, rozkošné mrchy - vaše nová rodina

Seriál Pretty Little Liars, jenž byl poprvé odvysílán pro americké diváky na stanici ABC Family, je zpracován podle předlohy několika knih od autorky Sary Shepardové, jež měly pozitivní ohlasy po celých Spojených státech. Někteří lidé si dokonce spojují Pretty Little Liars s neméně úspěšným seriálem Zoufalé manželky. Ústřední námět je sice stejný, ale příběh čtyř dívek v teenagerském věku má v sobě něco mnohem zlověstnějšího. Nevědomost, v níž se divák ocitá, ho nutí horečně sledovat díl za dílem.

Gilomorova děvčata, Super drbna a Čarodějky, co mají společné s PLL?

Pravou podstatu tohoto díla vystihuje již tematická píseň, kterou uslyšíte na začátku každého dílu. Skladba Secret(Tajemství) od The Pierces se jako první objevila v seriálu Super drbna, přestože více vykresluje charakter Pretty Little Liars. Slovem tajemství by se totiž dal shrnout jakýkoliv z dílů tohoto seriálu. Když zároveň připočteme vysokou dávku napětí, zápletka s vraždou, pachatel na svobodě, vyhrožování i prvky hororu v kombinaci a kontrastu s běžným životem středoškoláka, výsledek mnohé nadchne. A kdo si PLL již oblíbil, mám pro něj dobré zprávy, od jeho tvůrců jsme se dočkali stejně úspěšné série The Lying game. Oba seriály spojuje záhada a režie pod taktovkou Elodie Keene. Co se týká inspirace z jiných seriálů, můžeme se opět vrátit k zmiňovaným Zoufalým manželkám, či už k tradičním Gilmorovým děvčatům, zajímavostí je, že velké množství scén se natáčelo na stejných místech. Jestliže jste v minulosti jako já zbožňovali Čarodějky, v tom případě vás v obsazení potěší jméno Holly Marie Combs, kterou si můžete pamatovat jako známou Piper. V Pretty Little Liars ztvárňuje matku Arie, Ellu Montgomery.

Když nic, tak alespoň pěkní herci

Tvůrci tedy rozhodně vynaložili velké úsilí, aby byl seriál co nejvíce atraktivní, domnívám se ale, že nejvíce připoutal fanynky mladších generací. (Přestože častá mravní ponaučení typická pro kanál ABC Family by mnohé z rodičů mohla zaujmout.) A pokud vás, děvčata, ani obsazení či volba natáčecích míst nepřitahuje, zapněte si PLL jako potěšení pro oči, nikdo totiž nemůže vyvrátit fakt, že hezkých kluků tam přibývá každou sérií.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio