Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Vánoční Filmové t(r)ipy

Během léta jste si mohli na našem webu přečíst článek s názvem Letní Filmové t(r)ipy, ve kterém jsem vám doporučila filmy plné sluníčka, moře a pláží. Letošní léto už ale bohužel skončilo, další je ještě v nedohlednu, a proto jsem si pro vás tentokrát připravila filmy s vánoční tématikou, které jsou naopak plné sněhu, pohodové atmosféry a kouzla Vánoc. Vždyť Vánoce se už chvatně blíží...

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

Rodinná komedie Sám doma má samozřejmě několik dílů, ale mně se nejvíce líbí právě Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, a proto jsem tento díl vybrala jako reprezentanta této povedené série komedií. Kevina (Macaulay Culkin) sice tentokrát rodina nezapomene doma, ale ztratí se na letišti. I když se většina scén opakuje z jedničky, dostávají zde nový rozměr díky atraktivnímu newyorskému prostředí a pořád mi to přijde stejně vtipné, ne-li víc. A závěrečné setkání u obrovského vánočního stromku je třešničkou na dortě, kterou jsem, a nejen já, nejednou oplakala. Ať chcete nebo ne, Kevinovi zkrátka fandíte do poslední chvíle. 

Trailer:

 

Milionové Vánoce

Vánoční nákupy tří sourozenců a jejich otce se během chvilky změní v honičku s trojicí lumpů. Nejmladší Mary se totiž během čekání na tatínka v nákupním centru rozhodne, že vyčká frontu a sedne si taky Santovi na klín, aby mu řekla, co by si od něj přála.  Jejím největším přání je dostat milion dolarů, aby se jejich rodina nemusel trápit, když na tom teď nejsou finančně moc dobře. O chvíli později před Mary opravdu přistane taška plná peněz, jenže jak to tak bývá, peníze z nebe nepadají a někomu patří...Milionové Vánoce v sobě obsahují i trochu magična, o které se postaral Santa Claus objevující se různých podobách během celého filmu.

Trailer:

 

Grinch

Typická americká pohádka o zelená příšeře, která nesnáší Vánoce. Kouzelná atmosféra, skvělá vizuální stránka, zabudované moderní gagy do staré pohádky, roztomilá malá Cindy Lou a geniální Grinch Jim Carrey. V Americe je Grinch klasikou, podobně jako u nás Mrazík nebo Tři oříšky pro Popelku.

Trailer:

 

Vánoce naruby

Pokud se chcete opravdu hodně zasmát, tak je tento film jasnou volbou. Luther a Nora Krankovi (Tim Allen a Jamie Lee Curtis) musí za 12 hodin přichystat skvělé Vánoce, protože se jim na poslední chvíli ozve jejich dcera s tím, že přijede na svátky i se svým novým snoubencem. Karnkovi chtěli tyto Vánoce vynechat a odjet na výletní loď, takže je nečekaná změna plánu dostane do nepříjemné situace a nabízí se otázka, zda se dají vůbec připravit Vánoce za 12 hodin, když někteří lidé mají nakoupené vánoční dárky i výzdobu už třeba v říjnu. Z tohoto filmu tedy plyne ponaučení, že rozhodnutí bojkotovat tradice a vymazat vánoční svátky z kalendáře se prostě nevyplácí...

Trailer:

Láska nebeská

Skvělý, pohodový, milý a optimistický vánoční film plný britského humoru nás zavede do předvánočního Londýna, kde se odehraje příběh skládající se z mnoha nádherných milostných historek. Díky těmto různým příběhům si u filmu hodně popláčete. Někdy to budou slzy smíchu, jindy zase slzy dojetí. A v neposlední řadě bych zmínila singl Love Is All Around, bez kterého by tento film prostě nebyl kompletní.  

Trailer:

 

S tebou mě baví svět

A nesmíme samozřejmě zapomenout ani na české filmy. S tebou mě baví svět Marie Poledňákové patří jednoznačně mezi vánoční klasiky. Pyšnit se může skvělým hereckým obsazením, originálními vtípky i chytlavými písničkami jako je Sladké mámení nebo S tebou mě baví svět. A ryze pánská expedice Ydykseb se stala inspirací nejedné partě kamarádů.

Trailer: 

Tři oříšky pro Popelku

Vánoce bez Popelky? 

Trailer:

"

Zdroj: http://sledujufilmy.cz/

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio