Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Vladimír 518: Mojí nejsilnější závislostí jsou grafity

5.5. vychází nové číslo časopisu Easy Magazine. Hlavní rozhovor je věnován českému raperovi, Vladimírovi 518. V rozhovoru se dozvíte, jaký má vztah ke drogám, proč ho nebavila škola a proč žil 2 roky ve squattu. Posíláme krátkej warm-up v podobě tří otázek.

Praha v 90. letech, jak to tady vypadalo?

Pro mne jsou raný devadesátky hardcore, metal, grafity a rap. Prožívali jsme to hrozně intenzivně. Každej den, každej měsíc přinesl něco novýho.Tehdy sem přišel proud nový západní kultury a my jsme to jako teenageři s nadšením konzumovali. Pamatuju si, že Praha byla rozmlácena, zaprášená, šedivá. Nikde nebyly barvy, nikde nebyly věci, které jsme my jako teenageři chtěli, proto na nás jakejkoliv dotek západní klutury svítil jak maják. Když jsem prvně viděl barevnej tag, tak jsem z toho málem omdlel, protože to byla zpráva z jiný planety.

Co je tvoje největší závislost?

Grafity jsou nesilnějí závislost mýho života, kterou jsem kdy zažil. Začal jsem v roce 94 a teď máme rok 2014 a pořád jdu občas dělat grafity. Neříkám, že jsem aktivní writer, ale nedokážu se toho zbavit. 10 let to byla heroinová závislost, kdy jsem nebyl schopen dělat nic jinýho než to grafity.

Jaký máš teď rozjetý projekty?

Je jich asi trlion, protože se pořád něco děje. Zrovna teď točíme klip k věci, která se jmenujde Tady vládnu já. Spolupracuje na tom Separ ze Slovenska, mladej kluk Refew, kterej je novej na našem labelu, a Mike Traffic. Rovněž máme za sebou dotisk knih Kmeny a Kmeny 0. Máme rozjetej 16-ti dílnej seriál pro ČT2 na téma Kmeny. Točím desku s Hugo Toxxxem, která se jmenuje Kicks. Jak říkám, je toho hodně.

Video: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio