Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Wicktor Hillman: student práv zakládá vlastní módní značku

Studuje na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Jednou chce být advokát, ale to mu nebrání v tom, aby začal tvořit svoji vlastní značku oblečení Wicktor Hillman. Jeho heslem je Stay Classy, chce, abyste si mohli jeho oblečení vzít jak do školy, tak na párty a stále jste vypadali dobře. Zajímá vás kde na to všechno bere čas?

Kdo jste a jak to celý začalo?

Lidi kolem mne neustále něco tvořili. Vadilo mi, že někdo dá na tričko obrácenej kříž a lidi to hrozně kupujou. Naše moto je Stay Classy, takže zůstaň nóbl a chci, aby když si někdo obleče naše hadry,  tak aby mohl vyrazit jak na párty, tak do divadla a nikde neurazil.

V čem se chceš lišit? Proč by si lidi měli koupit tvojí značku a ne třeba Hugo Boss?

Protože když se podíváš na Hugo Boss, tak materiál je srovnatelný s tím naším, akorát Hubo Boss je zajetej brand, marže je 300% až 400% a aby na tom vydělali. Jde mi samozřejmě o to, aby moje věci byly dostupné pro studenty jako jsem já.

Co všechno zahrnuje váš sortiment?

Sortiment budeme rozšiřovat hodně. Zatím máme jen trička, brýle a čepice, tašky. Do budoucna chci vyrábět kravaty na zakázaku a přiblížit se ke stylu smart casual, ke kterému mám velice blízko. Plánuji sety, kde bude mít kravata určitý styl dezénu a k ní budou manžetové knoflíčky a kapesničky. Dále plánujeme různé věci, ale to uvidíš jedině když budeš sledovat web.

Dělate si všechno sami?

Naše designérka, Dominika Cajzlová, šije psaníčka za pomoci svých dvou parťaček, ta jsou tedy ručně dělaná. To samé platí o tričkách, na kterých máme našité prvky z kůže. S designem pak pomáhá i Jakub Honzák.

Myslíš si, že Češi mají vkus?

Tady jde o to, že v Čechcách neexistuje střední třída. Jsou tu buď low rideři, a nebo ti co jednou úplně jinou ligu. Ta nižší třída kouká na styl a kvalitu, ale není schopna za to dát stejné peníze jako vyšší třída.

Kdybys mohl v Čechách změnit jednu věc, co by to bylo?

U Češství mne nejvíc trápí závist, te je zlo, který tady funguje a bude tady fungovat dál. Když se podíváš na Západ, tak někdo může být o třídu výšš nebo níž a přesto se na něj nepohlíží špatně.

Na závěr nám prozraď, kde na to všechno bereš čas?

Čas je nejdůležitější komodita a já jsem pan dvacetipěti hodinový, někdy je třeba upřednostnit jednu věc před druhou, ale když se naučíš používat diář a opustíš komfortní zónu, ráno si nastavíš budík i když víš, že si můžeš přispat, tak se dá zvládnout všechno. 

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio