Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

45 000 žáků v jedné škole? Vítejte v Lucknow!

Indická škola s názvem City Montessori má dvacet budov po celém městě Lucknow a navštěvuje ji 45 000 žáků ve věku 3 až 17 let. A k tomu 2 500 učitelů. V budovách naleznete i 3 700 počítačů a 1 000 učeben.

Když Jagdish Gándhí se svou ženou tuto školu v roce 1959 otevíral, měla pouhých 5 žáků. Od té doby se však začala rozrůstat a už teď by se do ní vešla celá Mladá Boleslav. Zakladatelka školy Bharti Gándíová k titulu největší školy světa řekla: „Fenomenální růst naší školy odráží naše úsilí uspokojit rodiče službou jejich dětem. Naši studenti mají výjimečné akademické výsledky každý rok a jsou známí po celém světě“.

V porovnání s Českou republikou, kde jednu základní školu včetně gymnázií, navštěvuje v průměru 215 žáků, se jeví indická City Montessori jako obrovský kolos. U nás se největším počtem studentů může pyšnit Gymnázium Olomouc - Hejčín, do kterého jich chodí 1 091. Například v USA vede s počtem 8 539 žáků škola Pennsylvania Cyber CS.

K tomu, abyste si mohli udělat ještě lepší představu o tom, jak je škola v Lucknow obrovská, vám nabídneme ještě jeden údaj. Vezmeme-li v potaz, že české školy navštěvuje nějakých 789 500 žáků, tak vám vyjde, že k pokrytí všech by nám stačilo vystavět osmnáct takových City Montessori.

Žáků v této škole nám ale může být trošku líto. Pokud by ji totiž někdo chtěl reprezentovat v nějakém sportu, bude muset překonat obrovskou konkurenci. Také o nějaké rodinné atmosféře asi nemůže být řeč. A to si ještě představte, jaká tam musí být každé ráno tlačenice!  

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio