Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

5 míst, která ve vás probudí tu pravou vánoční atmosféru!

Stále se necítíte býti naladěni na tu „správnou“ vánoční vlnu? Zaručujeme vám, že na těchto místech vás vánoční nálada zasáhne naplno!
  • Zoo

Že byste si zoo s Vánoci nespojovali? Pražská zoo, která si pro své náštěvníky i letos nachystala pestrý a zajímavý program, vás rychle vyvede z omylu. Návštěvou zoo si můžete zpestřit Štědrý den, vánoční prázdniny i celý adventní čas (http://www.zoopraha.cz/cs/program-v-zoo/kalendarium). Čeká vás zde bohatá vánoční výzdoba, kterou si dokonce sami můžete vyrobit na vánočních dílnách, které zoo pořádá. Advent je také časem dobrých skutků - návštěvu tedy můžete spojit s finanční pomocí ohroženým druhům zvířat.

  • Trhy na Staroměstském náměstí

Pokud chcete nasát nejen vánoční atmosféru, ale i horký punč či svařák, na největších vánočních trzích v ČR si jistě přijdete na své. Kromě množství tekutých i tuhých laskomin, zde naleznete nejrůznější vánoční ozdobičky a drobné dárky. Samozřejmostí na trzích, které svým uspořádáním připomínají vánoční vesničku, je i doprovodný program, jenž nabídne všechno možné i nemožné - od koled po lidová řemesla. Za zmínku stojí fakt, že list Daily Mail loni staroměstské trhy označil za ty nejkrásnější v Evropě. A v případě, že vám trhy na Staromáku přesto nestačí, navštívit lze i trhy na Václaváku, náměstí Míru nebo Náměstí Republiky.

  • Výstava betlémů

Na výstavu betlémů můžete zavítat do Betlémské kaple, kde jsou betlémy spojeny i s výstavou o Vánocích, či do Klementina. Vzhledem k tomu, že letos uplyne přesně 450 let od chvíle, kdy byl u nás postaven první betlém, výstava v Klementinu je pojatá vskutku ve velikém stylu. Čekají vás betlémy ze všech možných materiálů a koutů republiky. Betlémy naleznete i v Muzeu Karlova mostu a různých pražských kostelech.

  • Skanzen

Chcete-li si vyjet někam do blízkého okolí Prahy, zamiřte do skanzenu v Kouřimi. Poznáte zde ty pravé české Vánoce, které voní po vánočce a jablkách. Zdejší výstava vás seznámí s tradicemi vašich praprarodičů a vtáhne vás do atmosféry klasické české vesnice. Pokud do skanzenu zavítáte 16. prosince, můžete navíc očekávat bohatý program plný písní, předvádění zvyků, ochutnávky staročeského jídla či výroby ozdobiček.

  • Advent v Písecké bráně

 Vánočně vyzdobená brána nabídne adventní dílny s lektory (a to zcela zdarma), v nichž si můžete vyrobit vánoční ozdoby. Také lze vyslechnout Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby, zúčastnit se charitativní dražby vánočního stromečku, nebo si domů přinést betlémské světlo. Kompletní seznam akcí naleznete zde: http://www.piseckabrana.cz/obr3/advent2012.png.

Pokud jste si nevybrali či pokud chcete přídavek, inspirujte se na stránkách http://www.vanocevpraze.cz/.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio