Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

5 Nejpikantnějších konspiračních teorií světa!!

Přistání Apolla 11 na Měsíci byl podvod, J.F. Kennedy zastřelen CIA a král rock´n´rollu stále naživu! To tvrdí jedny z nejznámějších konspiračních teorií, o kterých celý svět již léta spekuluje. Konspirátoři otřásají pevnými základy informací z médií a přetvářejí světovou historii svou bezmeznou fantazií. Nyní si přečtěte o konspiračních teoriích, které, kdyby byly pravdivé, mohou otřást celými dějinami i lidským rozumem.

Bush = satanista

Po teroristických útocích 11. září 2001 na newyorské WTC (světové obchodní centrum) a washingtonský Pentagon nastalo hotové konspirační pozdvižení. Odevšad se ozývaly různorodé ohlasy, nápady a hypotézy, jak a proč vlastně přišly o život téměř tři tisíce lidí. Nejznámější a nejpodporovanější konspirační teorie svaluje vinu přímo na vládu George Bushe.Mezi zvláštní události, které podporovaly tvrzení konspirátorů, patřil například výbuch spodních pater WTC, ačkoliv zvenčí se zdála ještě neporušena. Tento jev se však dá jednoduše vysvětlit: když se zřítila horní patra mrakodrapu, vzduch v dolních patrech byl stlačen a okna vyrazil.Konspirační teorie však podporují i fakty, že mnohé vládní i soukromé organizace mohly z útoků těžit. Mezi nejpodstatnější motivy patří zavedení a ospravedlnění války proti terorismu, ale také pojistné podvody a usnadnění demolice.Nejkurióznějším motivem je však spekulace o Bushově spojení se spolkem Skull and bones, který vznikl v devatenáctém století na Yaelově univerzitě, a který je znám svými mírně satanistickými praktikami. Podle „extrémních“ konspirátorů by Bushovy akce v Iráku a Afghánistánu mohly mít s tímto spolkem něco společného. 

Falešná „bible antisemitů“

Vznik jednoho z největších plagiátů v dějinách, Protokolů siónských mudrců, je stále opředen tajemstvím.Tento kompilát, tedy dílo vznikající z výtažků z děl jiných autorů, byl pořízen ruskou tajnou policií na počátku dvacátého století. Židé, po staletí všeobecně neoblíbený národ, jím mají být příhodně obviněni za tehdejší ekonomické a společenské úpadky v Rusku. Ve zfalšovaných Protokolech se naprosto otevřeně vyjadřují o svých plánech na podmanění světa, a to právě za pomoci ovládání médií a financí. Po Říjnové revoluci v roce 1917 je bolševismus mnohými označován za židovské spiknutí s cílem ovládnout svět. To samozřejmě značně pozvedlo popularitu Protokolů.Byly tedy pochopitelně využity i později, a to zejména za druhé světové války;  nacistům výrazně posloužily při antisemitistické propagandě.Bohužel i dnes, v době, kdy je pravda o těchto dokumentech již známa a existuje jakás takás náboženská tolerance, odpůrci judaismu stále využívají pasáží z těchto plagiátů. Mnohé z výtažků jsou však původem z jiných děl s naprosto odlišným tématem. Mezi tyto díla patří například romány od Eugena Sue, či od plagiátora Hermanna Goedscheho, který popisuje setkání dvanácti rabínů na starém pražském hřbitově, kteří domlouvají plán na převzetí vlády nad světem. Rozmanitým příběhem Protokolů siónských mudrců vás provede také Umberto Eco ve svém nejnovějším románu Pražský hřbitov.

Titanic- loď snů nebo iluzí?  

Tento rok tomu bylo přesně sto let, co Titanic zmizel na dně Atlantického oceánu. Okolo jeho potopení se již celá století vedou spory, a tak se tato nejznámější lodní katastrofa stala pro konspirátory hotovým rájem. Některé z teorií mluví o obrovském pojistném podvodu, jiné se přiklání k riskantní přestavbě již poškozeného parníku Olympic. Všechny však mají stejný základ: přílišné sebevědomí, chamtivost a bezohlednost stavitelů Pirrie, Andrewse a Ismaye, kteří se zcela odpoutali od reality a vytvořili monumentální Titanic jako výsledek svých fantazií a tužeb. Tento velkolepý parník však bohužel neměl nic společného se svým přízviskem „nepotopitelný“.Například podle výzkumů Johna Chattertona a Richieho Kohlera z roku 2005 měl Titanic výrazně lehounké a slabé oplátování trupu, čehož si stavitelé byli dobře vědomi, ale přesto nechali loď vyplout. V důsledku tohoto handicapu se podle výzkumníků Titanic tedy nerozlomil „filmově“ vysoko nad hladinou, nýbrž přímo na hladině samé. Loď prý tedy nebyla ani dost silná, aby na moři držela pohromadě.Legendy okolo Titanicu však přibývají téměř každým rokem. Kdo ví, s čím přijdou vědci a výzkumníci za dalších pár týdnů. Možná se jednoho dne dočkáme i popření samotné existence „lodi snů“. 

E.T. v Nevadě

V Nevadě, u vyschlého jezera Groom Lake, se nachází přísně střežená základna amerických leteckých sil, jinak známá pod názvem „Oblast 51“. Toto tajemné místo představuje záhadu pro téměř celý svět. Není tedy divu, že se okolo něho vytváří takové množství různých teorií a domněnek. Ty nejčastější hovoří o styku s mimozemskými civilizacemi.Poměrně mnoho lidí si spojuje tuto oblast se slavnými událostmi v městečku Roswell v Novém Mexiku, kde podle mnoha svědků havaroval roku 1947 záhadný létající objekt. Ten byl posléze ukryt armádou na neznámém místě. Týden po nálezu vraku vydala armáda tiskové prohlášení, že se jednalo o létající talíř, avšak dalšího dne toto prohlášení stáhla a označila objekt za meteorologický balón. Někteří druhému prohlášení neuvěřili, a tak začaly vznikat rozsáhlé teorie o úkrytu kosmického plavidla, dokonce společně s pěti neidentifikovatelnými těly, v Oblasti 51.Další teorie a hypotézy se týkají také samotné komunikace s mimozemšťany či cestování časem a prostorem. Jedna z nich však poukazuje na okolí vyprahlého jezera a srovnává jej s měsíční krajinou.

Jak to tedy bylo doopravdy s Apollo 11?

Jedna z nejdiskutovanějších konspiračních teorií pochybuje o skutečném přistání Apolla 11 na Měsíci. Podle některých se toto „divadlo“ odehrálo v měsíční krajině okolo jezera Groom Lake. Záznam prvního přistání na Měsíci se jednu dobu zdál nepřesvědčivý až téměř šesti procentům Američanů. Jejich pochybnosti vzbudila zejména pověstná vlající vlajka ve vakuu, příliš výrazné stopy na povrchu Měsíce či podezřelé osvětlení. Většina z těchto pochybných detailů však byla vyvrácena důkazy z vědeckých pokusů.Před třemi lety navíc jedna z amerických sond vyfotografovala zbytky měsíčních modulů na místech, kde na Měsíci přistávaly mise Apollo.Ať už konspiračním teoriím budete věřit, či nikoliv, jedno si zapamatujte, pokud vás ty současné nudí, vymyslete si vlastní, mnohem lepší než byly ty předchozí.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio