Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

5 nejšílenějších restaurací světa

Máte chuť na jedlou hlínu nebo lidské tělo a rádi jíte ve vzduchu? Tak to si z naší nabídky jistě vyberete...

Jste-li milovníkem restaurací a dobrého jídla, ale české restaurace už vás omrzely a rádi byste zkusili něco netradičního, za opravdovým gastronomickým zážitkem můžete vyrazit do světa. Pokud se vám však cestovat za jídlem zrovna nechce, můžete se pobavit naším výběrem těch nejpodivnějších a nejšílenějších restaurací na světě. Budete opravdu překvapeni.

1. Podmořská restaurace Ithaa na Maledivách

Tahle speciální restaurace nabízí hned dvojitý zážitek. Kromě skvělého jídla zde můžete sledovat krásu mořské krajiny. Tato restaurace vypadá totiž tak trochu jako akvárium pro lidi. Průhlednými zdmi lze sledovat všechno, co se děje pod mořem kolem vás. Zblízka si tak prohlédnete spoustu mořských tvorů, zejména nádherných exotických ryb. K jídlu si můžete objednat různé maledivské a asijské speciality a vína. Nečekejte ale žádnou levnou záležitost. Například jen za oběd zde zaplatíte přes 2 000 korun.

2. Neviditelná restaurace v San Francisku

Zajímavý zážitek si jistě odnesete z návštěvy restaurace potmě. Na chvíli se totiž octnete ve světě nevidomých lidí. Využijete zde všechny smysly kromě zraku. Vidí tu jen číšníci a v zatemněné místnosti se pohybují pomocí speciálních brýlí pro noční vidění. S nadhledem můžeme říci, že se skvěle hodí pro všechny stydlivé páry, které se na prvním rande ostýchají pohlédnout si navzájem do očí. Ale pozor, ať něco nepřevrhnete nebo neshodíte!

3. Belgická restaurace ve vzduchu

Tak tato restaurace potěší hlavně milovníky výšek. Pohybujete-li se často a rádi nad zemí, takový oběd vysoko ve vzduchu vás jistě mile překvapí. Jedná se pouze o stůl s několika židlemi, ke kterým se pevně přivážete pomocí bezpečnostních pásů. Následně jsou všichni odvážlivci vyneseni vrtulníkem do výšin nad panorama města, kde si mohou vychutnat svůj netradiční oběd.

4. Kanibalské sushi v Tokiu

Jste-li trochu tvrdší povahy, můžete vyzkoušet opravdu originální pochoutku. V této japonské restauraci vás jedna večeře vyjde sice hodně draho (kolem 20 000 Kč a výše), ale nutno dodat, že porce jsou opravdu veliké. Naservírují vám tu jedlé „lidské tělo“ ve skutečné velikosti vyrobené ze sushi. Dostanete ho přímo na operačním stole se všemi vnitřnostmi a ještě k tomu v životní velikosti. Je jen na vás, čím začnete.

5. Nejlepší restaurace na světě v Kodani

Kodaňská restaurace Noma byla v roce 2010 vyhlášena nejlepší restaurací na světě. Proslula totiž svými neobvyklými ingrediencemi. Podávají se zde čerstvě natrhané květiny či jedlá hlína. Zdejší šéfkuchař ji připravuje ze sušeného sladu a piva.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio