Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Belgií otřásla tragédie - při nehodě autobusu zemřelo 22 dětí

Úterý 13. března je tragickým dnem pro celou Belgii. Autobus se vracel s dětmi ze dvou školních tříd z lyžařského kurzu ve Val d´Anniviers a vrazil do zdi v tunelu dálnice A9 poblíž města Sierre.

Úterý 13. března je tragickým dnem pro celou Belgii. Autobus se vracel s dětmi ze dvou školních tříd z lyžařského kurzu ve Val d´Anniviers a vrazil do zdi v tunelu dálnice A9 poblíž města Sierre. Příčiny nehody jsou zatím neznámé, v autobuse cestovalo celkem 52 osob – z nich zahynulo 28 lidí. Mezi mrtvými bylo 22 dětí, dalších 24 jich bylo zraněno, minimálně tři z nich jsou podle záchranářů velmi těžce zraněné. Celou noc probíhaly záchranné akce, při nichž raněné odváželi do nejbližších nemocnic sanitkami i vrtulníky. Na akci se podílelo zhruba 200 lidí – policisté, lékaři, zdravotníci, psychologové.

Velká nehoda se dotkla celé Belgie. Jen fakt, že se při nehodě jednalo o děti, přidalo situaci na dramatičnosti a samotné záchranáře doháněla bezvládná těla raněných k slzám. Někteří belgičtí rodiče ale dosud nevědí, co se s jejich dětmi stalo. Pochybnosti panují kolem těl osmi dětí, která se doposud nepodařilo identifikovat. Děti pocházely z belgických vesnic Lommel a Heverlee.

Samotná belgická vláda pro rodiče vyčlenila vládní letadlo, které je má přepravit co nejrychleji do Švýcarska – někteří ale na ničí pomoc nečekali a vyrazili na místo tragédie sami. Všem pozůstalým den po nehodě kondolovala řada významných politiků – byl mezi nimi i francouzský prezident Nicolas Sarkozy a předseda Evropské komise José Manuel Barroso.

Z dostupných informací vyplývá, že autobus zatím z neznámých příčin najel v tunelu dálnice do stěny a čelně narazil do betonového výklenku nouzového odstavného stanoviště. Ani jeden ze dvou řidičů náraz nepřežil.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio