Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Berlínské muzikobraní

Prázdniny už jsou skoro u konce a festivalů moc nezbývá. Proč tedy nespojit poznávání ciziny a festival dohromady? Berlín je nádherné město a určitě stojí za to tam jet. A pokud jste hudební fanoušek, můžete jet o Berlínském hudebním týdnu (3. - 7. září), kdy se mimo jiné koná Berlin Festival.

Jedná se o hudební festival zaměřený na electro a indie hudbu. První ročník festivalu proběhl v roce 2005 a od té doby si vydobyl místo jednoho z nejlepších festivalů v Německu. Od roku 2009 se konal pravidelně na letišti Tempelhof a přivlastnil si poněkud zajímavý termín - začátek září. Letos je tomu trochu jinak. Termín 5. - 7. 9. není překvapující, avšak pořadatelé na začátku srpna ohlásili změnu místa konání. Festival se přesouvá asi 2 km přímo k řece Sprévě. Nový areál nazvaný Arena Park bude mít tedy určitě své kouzlo a přiblíží se k našemu pražskému ostrovnímu United Islands.

V minulých letech na Berlin festivalu vystoupila velká jména jako Blur, Björk, Pet Shop Boys, The Killers či Hot Chip. Letos tomu nebude jinak a celé dva dny budou nabity hvězdnými interprety. Moderat, Editors, Chase&Status a nebo Woodkid, jenž je stále známější osobností hudebního průmyslu a který režíroval videoklipy Katy Perry nebo Laně del Rey.

Letošní ročník má určitě našlápnuto k tomu, aby byl ze všech nejlepší. Kdo chce zažít úžasnou berlínskou atmosféru, ať si vyhradí jeden víkend v září a navštíví Berlin Festival.

zdroj fotografií: facebook.com/berlinfestival  

Fotogalerie: 
Woodkid

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio