Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Blíží se konec plzeňských práv, vyprší jim akreditace

Podle předsedkyně akreditační komise Vladimíry Dvořákové to pro práva v Plzni znamená konec. „Jsem naprosto v šoku, kladu si otázky, co za tím může být,“ nemohl rozhodnutí komise uvěřit nový děkan fakulty Jan Pauly.

Podle předsedkyně akreditační komise Vladimíry Dvořákové to pro práva v Plzni znamená konec. „Jsem naprosto v šoku, kladu si otázky, co za tím může být,“ nemohl rozhodnutí komise uvěřit nový děkan fakulty Jan Pauly. Stojí si pevně za tím, že všechny připomínky komise vznesené loni v červnu fakulta splnila. Děkan svým přístupem oroduje za zaměstnance a hlavně za osmnáct set studentů.

Pokud by fakulta opravdu musela ukončit svou činnost, znamenalo by to pro univerzitu povinnost umožnit studentům pokračování ve studiu jinde. „Co když je ale ostatní tři právnické fakulty nebudou chtít přijmout, co se stane pak? A doporučovat jim přechod na soukromé školy, to bych bral téměř jako porušení smlouvy, kterou s námi mají, uděláme všechny kroky k tomu, abychom fakultu zachovali,“ hájí zájmy studentů děkan.

Neprodloužení akreditace je pro fakultu po aféře s rychlostudenty další rána. Po tomto incidentu v roce 2009 se fakulty ujal reformní děkan Jiří Pospíšil, který problém vidí ve svém nástupci Květoslavu Růžičkovi. Podle jeho slov dnes mohla škola prosperovat, kdyby se neupustilo od reforem, které zavedl, a kdyby se Růžička dokázal domluvit s renomovaným odborníkem Karlem Eliášem. Růžička ale před Vánocemi, a současně po jeho několikadenním zmizení, podal rezignaci, kterou zdůvodňoval zdravotními problémy. Pauly tak do funkce nastoupil teprve 23. ledna, kdy viděl osud fakulty s velkým optimismem.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio