Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Blíží se olympijské hry v Londýně

Každým dnem se blíží letní olympijské hry, které letos hostí Londýn.

Každým dnem se blíží letní olympijské hry, které letos hostí Londýn. Už za měsíc se ukáže, jak dopadne britská precizní organizace. Událost má na starosti ředitel marketingu londýnské radnice, Daniel Ritterband - tedy stejný člověk, který řídil kampaně Davida Camerona nebo starosty Borise Johnsona.

Co by se mohlo pokazit? Hlavním vykřičníkem OH 2012 je bezpečnost – Londýn je z hlediska terorismu vysoce rizikový, ale peníze na plnou bezpečnost má město údajně k dispozici. Zapojí dokonce i armádu, jak potvrdil Ritterband. Pro něho osobně jsou Olympijské hry životní výzvou.

Tajnou britskou službu MI5 budou během OH čekat největší operace od 2. světové války, do akce zapojí téměř čtyři tisíce lidí. I zmíněná armáda nasadí do akce přes třináct tisíc vojáků. Největší problém zatím britští úředníci vidí v přecpaném městském metru, kde nejvíce hrozí teroristický útok –  musí se vymyslet co nejefektivnější způsob přepravy tisíců návštěvníků z celého světa.

Média již navádějí turisty, jak si bez potíží zarezervovat ubytování v hotelích. Aby se vyhnuli potížím s podvodníky, je nejlepší ověřit si pravdivost informací – pokud si rezervují ubytování pomocí cestovní kanceláře, měli by si zjistit, jestli je kancelář členem jednoho z obchodních sdružení. Jestliže si vyberou konkrétně jeden hotel, podle mapy by si měli ověřit, jestli se adresa shoduje s uvedenými údaji v nabídce. Všichni zájemci by si ale měli pospíšit, ceny hotelů v Londýně jsou již nyní zvednuty na dvojnásobek.

A jak by měl vypadat zahajovací ceremoniál? Organizátoři zatím prozradili to, že bude inspirovaný tvorbou Williama Shakespeara a na starost si ho vezme režisér David Boyle.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio