Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Book’s Calling: kniha volá... vždy a všude

V září minulého roku vznikl fotografický projekt, jehož cílem je opětné zpopulárnění čtení knih. Jmenuje se Book’s Calling a provází ho výstižné motto "Udělej si čas na čtení. Kdekoliv, kdykoliv."

Autor Jakub Pavlovský tvrdí, že se v dnešní době vzdalujeme od knih, zejména kvůli všudypřítomnému internetu. Zapomínáme, jak jsou knihy důležité. Studie však prokázaly, že pokud aktivně posilujeme a procvičujeme mozek, můžeme tím zpomalit průběh Alzheimerovy choroby nebo demence. Nezáleží na tom, jak moc jsme ve stresu – všechen se vytratí, jakmile se ponoříme do poutavého příběhu knihy. Vždy, když si něco přečteme, se naše mysl obohatí novými informacemi. Nikdy nevíme, kdy nám zrovna tyto informace přijdou vhod.

Projekt Book’s Calling se skládá z fotografií, které byly pořízeny na různých místech, především v Praze. Na každé fotografii autor sedí na zemi a čte si knihu. Snaží se zachytit zajímavá, známá, ale i naprosto nezvyklá místa.

Nedávno tento zajímavý projekt podpořil i mistr společenského chování Ladislav Špaček, který poseděl s autorem ve Františkánské zahradě.

Pokud máte rádi knihy, můžete se také zapojit. Stačí, pokud se vyfotíte se svoji oblíbenou knížkou na oblíbeném místě a uploadujete ji na Instagram s hashtagem #bookscalling.

A na sobotu 21. března si můžete připravit knihu, kterou jste již přečetli a kterou byste chtěli udělat radost dalším. V ten den totiž proběhne akce Daruj knihu seniorovi v pražské Galerii Vernon na Janáčkově nábřeží (více informací zde).

Na všechny fotografie projektu se můžete podívat na:

www.instagram.com/bookscalling

www.facebook.com/bookscalling

www.bookscallingproject.tumblr.com

Fotogalerie: 
Ladislav Špaček pro Book´s Calling
#16
#22

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio