Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Byl zatčen padělatel bankovek – stal se novým rekordmanem

Čtyřiadvacetiletému mladíkovi nejspíš již delší dobu nevyhovovala jeho finanční situace, a tak se (na rozdíl od jiných, kteří sází na krádeže, přepadení a finanční podvody) dal na tisk peněz.

Čtyřiadvacetiletému mladíkovi nejspíš již delší dobu nevyhovovala jeho finanční situace, a tak se (na rozdíl od jiných, kteří sází na krádeže, přepadení a finanční podvody) dal na tisk peněz. Mnohým jeho rozhodnutí možná přijde směšné, vždyť dnes je opravdu těžké opravdu věrně napodobit pravé bankovky, ale mladík ze Zlínska to přeci jen zkusil.

Po zatčení policii při výslechu prozradil, že na internetu hledal tipy a rady, jak zhotovit „pravé“ bankovky. Dokonce se seznamoval s případy dříve chycených padělatelů, aby sám předešel případnému stíhání policií. Doma si vytiskl celé tři stovky falešných pětistovek. Jak to vlastně udělal? Stačilo mu jen oskenovat čtyři různé bankovky do počítače a následně je vytiskl na domácí tiskárně. Jeho padělky se mu zdály velmi zdařilé, a proto se rozhodl svůj výtvor ověřit o víkendu na jedné z diskoték v Uherském Brodě.

Tam se ale setkal s neúspěchem – jeho dílo se nezamlouvalo servírce, která pohotově zavolala policii. Mladík se snažil utéct, v tom mu ale zabránila ochranka. A tak se mladý umělec dostal do vazby. U něj doma byl nalezen zbytek bankovek, které ho vynesly mezi české padělatelské rekordmany. Co do počtu bankovek byl případ opravdu ojedinělý, jak uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková. Za svůj úmysl finančně si přilepšit může mladík jít až na osm let do vězení. Člověk se musí ptát, jestli mu to stálo za to – harašení s Boženou Němcovou ho tak přišlo opravdu dráž, než si možná zprvu představoval.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio