Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Čech, který chtěl vyvézt vzácná zvířata z Argentiny, je zřejmě součástí gangu pašeráků.

Se zprávou přišla agentura AP, která použila jako zdroj informací argentinské soudní  materiály. Čechovi tak hrozí až 10 let ve věznici za jeho pokus o propašování vzácných druhů zvířat, která je zakázáno ze země vyvážet.

Se zprávou přišla agentura AP, která použila jako zdroj informací argentinské soudní  materiály. Čechovi tak hrozí až 10 let ve věznici za jeho pokus o propašování vzácných druhů zvířat, která je zakázáno ze země vyvážet. Přestože byl propuštěn na kauci v přepočtu 49 000 Kč, úřady mu zabavily pas, a Čech tak nemůže z Argentiny nikam odcestovat. Pachatel přes hrozicí trest odmítl argentinské policii vypovídat a sdělit další informace o svém činu.

Český pašerák přicestoval do Argentiny několik dní před svým dopadením a neměl tak dostatek času pro nashromáždění většího množství živočichů. Část zvířat však své přechovávání nepřežila a některá zemřela na šok z prostředí i po dopadení pachatele. Mezi přechovávanými tvory byly druhy z Argentiny, Brazílie i Mexika. V kufru schovával Čech 247 živočichů. Patřili mezi ně jedovatí hadi, ještěrky, želvy, pavouci, hlemýždi a žáby. Přesto je podle agentury AP většina živočichů v pořádku a mohla být přesunuta do zoologické zahrady v Buenos Aires.

Zaměstnanci letiště v první chvíli nevěřili vlastním očím, když si všimli kufru, který se hýbe. Naštěstí se díky včasnému zásahu povedlo Čecha zastavit, kterému se tak nepovedlo odcestovat do Madridu, odkud chtěl pravděpodobně pokračovat do Čech. Odborníci to považují za veliké štěstí, protože kromě možné smrti mnoha vzácných druhů živočichů hrozil i únik zvířat z kufrů a napadení cestujících letadla. České úřady se zatím blíže k případu nevyjádřily, pouze sdělily, že jejich kroky se budou odvíjet od procesu v Argentině.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio