Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Čerstvej dizajn a kavárenskej sen

Nejenom o kávě je konceptuální prostor na Jungmannově náměstí v Praze, s plně vypovídajícím názvem Natálie Steklová shop & café. Podkroví si tu k svojí představě zvelebila právě sama Natálie, mladá návrhářka z Ostravy. A tak můžete jednou spojit příjemný s ještě příjemnějším a kafe přestávku s nákupem.

Jeden koláč a jedny boty, prosím

Když překonáte sérii infarkt vyvolávajících schodů a vyškrábete se až úplně nahoru, pochopíte, v čem je největší síla tohodle místa. Zvlášť teď na jaře. Prosluněná místnost, spousta kytek a jejich vůně prolnutá s čerstvě umletym kafem a domácíma koláčema. Parkety, starej nábytek, šarm francouzskejch podniků a hlavně terasa, ze který je vidět až k Národnímu divadlu, nebo třeba na Pražský hrad.

Uprostřed tý vší nádhery visí štendr, který pro změnu nabízí oblečení z majitelčiny vlastní dílny. Krásný materiály, na kterých lpí, jemný barvy a dívčí střihy. Od křiváků po plavky, záleží na aktuální kolekci. Navíc jsou k mání i osvědčený kousky jako kultovní Kedsky, šperky od jiných designérů nebo přírodní kosmetika. Vzdušnost celýho prostoru geniálně koresponduje s nabízenym sortimentem. Není to napůl kavárna a napůl obchod. Celý to funguje v dokonalý symbióze.

Tisíc plus jedna možnost využití

Díkybohu byl navíc odhalenej i širokej potenciál, kterej zrekonstruovanej prostor má. Což se zrovna v Čechách často nevídá. Krom příjemnýho posezení nebo obohacování šatníku můžete přijít na promítání filmů, a to za drobnej poplatek, nebo workshop vyšívání. Všechny potřebný informace poskytuje facebooková stránka a lákadel a pozvánek přibývá.

Tak až budete mít někdy cestu kolem, postavte se schodům čelem a dopřejte si trochu optimismu, přímo sálajícího ze všeho, co tu najdete. A věřte, že pot z čela se při tom nádhernym výhledu stírá mnohem snáz. Kavárenskej povaleč dává osm bodů z desíti, a to za maličko vyšší ceny. Přeci jenom sedmdesát korun za cappuccino není málo, i když nutno dodat, že obří hrnek tohodle božskýho nápoje z osvědčenýho zdroje Sicily café je jasnou motivací k investici. Navíc našlehaná mlíčná pěna tu chutná jak kus nebe, tak se nechte zlákat.  

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio