Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Cimrman na Hrad!

Jiří S. Cieslar, který je předsedou recesistického přípravného výboru a také zmocněnec Járy Cimrmana, oznámil účast českého génia v boji o post prezidenta České republiky.

Jiří S. Cieslar, který je předsedou recesistického přípravného výboru a také zmocněnec Járy Cimrmana, oznámil účast českého génia v boji o post prezidenta České republiky. Jako nestraník a génius pro vědy všeho druhu bude mít u volicího lidu výhodu – stačí pro něj tedy přidat podpis do nominačních archů. „V době, kdy našemu národu mělo být nejhůře, nevyjíždí jen blaničtí rytíři, jakýsi Miloš, Jan, Jana, případně Livie, ale i největší Čech,“ prohlásil Cieslar v tiskové zprávě. Ohledně dalších kandidátů navázal na anketu Reflexu, který nechal hlasovat na téma, zda by jako prezidentka obstála manželka současné hlavy státu Václava Klause. Ten právě za rok uvolní křeslo novému prezidentovi, poprvé voleného z řad lidu. A Cimrman jako nestraník bude mít velkou šanci na úspěch. Už tak před sedmi lety obstál v televizní soutěži o Největšího Čecha.

Samotné prohlášení o souhlasu ke kandidatuře Cimrmana s vlastnoručním podpisem bylo podle Cieslara shodou náhod nedávno nalezeno v blízkosti obce Liptákov na dosud zakonzervovaném nalezišti, kde se nachází epicentrum cimrmanovských výzkumů. „Dosavadní pokusy monarchisticko-drobno-živnostenské fronty o sporadické vyšachování Járy Cimrmana z úsilí o dosažení národních met nejvyšších tak konečně narazily na nepřekročitelnou hradbu ústavně-právní,“ nechal se slyšet přípravný výbor Cimrmanovy kandidatury.

Komu by asi mohl vadit na Pražském hradě pravý český génius? Jak by to ale dopadlo s portrétem Járy Cimrmana, který by po jeho zvolení musel viset po školách? Podoba fiktivního génia není známá, pokud ji jednoho dne v liptákovském nalezišti neobjeví někdo ze zarytých Cimrmanovců.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio