Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

A co si teď užít léto v Asii, Latinské Americe nebo v Evropě?

Máš za sebou maturitu i přijímačky? Nyní jsou před Tebou 4 měsíce prázdnin! Jak je využít na maximum? Co takhle strávit 6 - 12 týdnů v Číně, Indonésii, Malajsii a nebo ve slunečném Rio de Janeiru?

Máš za sebou maturitu i přijímačky? Nyní jsou před Tebou 4 měsíce prázdnin! Jak je využít na maximum? Co takhle strávit 6 - 12 týdnů v Číně, Indonésii, Malajsii a nebo ve slunečném Rio de Janeiru?

                Jestli máš rád dobrodružství, cestování a poznávání nových zemí anebo jen chceš zažít kopec zábavy a zlepšit se v angličtině, přidej se i Ty k více než stovce českých maturantů a vysokoškoláků, kteří toto léto vyjedou do celého světa díky celosvětově největší studentské organizaci AIESEC

O co se jedná?Je to Cultural Experience Programme ve volném překladu tedy kulturní stáž.

Kam můžeš vyjet? Protože AIESEC působí ve více než 110 zemích světa, možnosti jsou široké. Kulturní stáže jsou většinou zaměřené na Asii, Indonésii, Čínu, Afriku a Latinskou Ameriku. Ale určitě se pár míst najde i ve slunném Řecku, Itálii a Španělsku. Kulturní stáže jsou nejčastěji v délce šesti týdnů.

Co tam můžeš dělat? Kromě cestování, poznávání nových kultur a zajímavých lidí se také zapojíš do různých programů - většinou budou spjaté se vzděláváním studentů všech věkových kategorií. Takže se může stát, že budeš učit angličtinu děti v čínské škole, prezentovat jim českou kulturu anebo si s nimi jen tak povídat o tom, jak to u nás v Evropě chodí. Nabídek je mnoho a určitě si vybereš téma, které Tě bude nejvíce bavit. Stáž sice není placená, ale budeš mít zařízené ubytování a jídlo, takže oproti dovolené ještě ušetříš.

Do kdy je možné se přihlásit? Deadline na vyplnění přihlášky je 10. 6. 2012 na portále nastaz.cz.

Jaká jsou kritéria pro přihlášení? Pokud jsi už přijatý na vysokou, jediné co musíš umět, je slušně se domluvit anglicky a také mít nadšení pro dobrou věc. Jestli zatím nejsi přijatý a přijímačky Tě teprve čekají, přihlásit se můžeš i tak, jen později k podpisu smlouvy přiložíš potvrzení o studiu.

Kde se můžeš registrovat? Na stránkách nastaz.cz najdeš všechny potřebné informace a také registrační formulář. Do kolonky vysoká škola potom vyplníš tu školu a obor, na který jsi přijatý.

O zážitcích studentů ze stáží z celého světa se můžeš dočíst na internetu a tak si i možná vybrat zemi, která pro Tebe bude nejvhodnější.

Takže jdeš do toho? Je to pro Tebe skvělá šance jak si po přijímačkách oddychnout a začít poznávat svět. A že je to fakt super zážitek hovoří fotky samy za sebe.

 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio