Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Další zemětřesení zasáhlo na Nový rok Japonsko

  Varování před vlnou tsunami nebylo v zemi vydáno. Ohledně epicentra otřesů se dosud spekuluje, jisté je jen to, že se nacházelo jihozápadně od Tokia. Nebyly nahlášeny ani žádné oběti na životech. Japonsko je jednou z oblastí světa, kde jsou časté půdní otřesy.

 

Varování před vlnou tsunami nebylo v zemi vydáno. Ohledně epicentra otřesů se dosud spekuluje, jisté je jen to, že se nacházelo jihozápadně od Tokia. Nebyly nahlášeny ani žádné oběti na životech.

Japonsko je jednou z oblastí světa, kde jsou časté půdní otřesy. Minulý rok zemětřesení způsobilo jadernou katastrofu, šlo o jeden z nejsilnějších otřesů v historii země. 11. března 2011 zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy škály otřásly severovýchodem Japonska a vyvolalo vlnu tsunami. Pobřeží ostrova Honšú bylo zasaženo i s jadernou elektrárnou Fukušima. Tato událost vyvolala po celém světě vlnu strachu z jaderných energií. Dodnes se Japonsko vypořádává s následky poškozené Fukušimi, která vypustila po ničivé vlně do svého okolí jaderný odpad.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio