Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Data z Megauploadu budou smazána

Americké úřady daly pokyn dvěma hostingovým společnostem, u nichž si megaupload pronajímal webový prostor, že mohou ve čtvrtek začít ze zablokovaného serveru mazat data.

Americké úřady daly pokyn dvěma hostingovým společnostem, u nichž si megaupload pronajímal webový prostor, že mohou ve čtvrtek začít ze zablokovaného serveru mazat data. Zástupci firem Carpathia Hosting ani Cogent Communications Group se zatím nevyjádřili, zda k odstanění skutečně dojde.

Právníci megauploadu proti mazání namítají, že na server mnoho uživatelů ukládalo soukromé fotografie a dokumenty, ke kterým od zablokování nemají přístup a o které tímto nenávratně přijdou. Dále pokládají zachování dat za důležitý důkaz k soudnímu jednání s provozovateli megauploadu. Tvrdí totiž, že naprostá většina na server nahraných dat byla nezávadná.

Podle vyšetřovatelů Megaupload tím, že umožnil uživatelů sdílení filmů a dalšího chráněného obsahu, způsobil majitelům práv škodu za půl miliardy dolarů. Vydělat tím měl přes 175 milionů dolarů (3,5 miliardy korun). Server byl zablokován dne 19. ledna a zároveň byl vydán zatykač na zakladatele serveru Kima Schmitze a dalších šest lidí, kteří jsou podle vyšetřovatelů za ilegální činnost serveru zodpovědní.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio