Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Diamantové prsteny jsou passé, nahrazují je planety

Miliardáři všech zemí, pořiďte si raketoplány a teleport.

Světem oblétla zpráva, že v souhvězdí Raka se nachází planeta s názvem 55 Cancri e, která je pokryta, držte se, diamanty a grafitem. Toto souhvězdí, vzdálené „pouhých“ 40 světelných let od Země je tak ideální cestovní příležitostí pro budoucí miliardáře.

Nejsem fyzik, tudíž vám zde nebudu popisovat detaily o této planetě, můžu vám ale říct, že se při případné těžbě pořádně zapotíte – teplota na povrchu planety je přes 1600°C (ano, je to víc než vaše trouba nebo domácí jaderný reaktor).

Pokud se bojíte, že o tuto planetu bude enormní zájem, nezoufejte. Takových planet se ve vesmíru nachází víc, stačí dobré podmínky a trocha štěstí. Další takové „šperkařství“ je v souhvězdí Hada (4000 světelných let od nás), která obíhá okolo pulzaru. Dříve existující hvězda z této planety vysála veškerý materiál a zbyla pouze diamantová skořápka, která též skýtá ideální podmínky pro těžbu. Vědci však očekávají, že takových planet bude více. Jelikož je uhlík stejně běžný jako křemík (ze kterého je z valné části složena Země), můžeme předpokládat, že planety z tohoto nerostu budou stejně běžné jako vodní planety.

Má to ale jeden háček – jak se k nim dostat? Jak říkám, teleport, warpový pohon nebo rovnou pomoc Aštara Šerana a jste tam a můžete vesele rubat. Naše věda jde neustále kupředu a jsem si jist, že možnost těžit z okolních planet nebude v budoucnu překážkou. Otázka, co na to řekne vaše přítelkyně, když jí pověsíte na krk tunový diamant.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio