Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Doktor se vrátil!

Fanoušci jednoho z nejsledovanějších britských seriálů slaví. Whovians se po víc jak roce dočkali nové série. Jejich oblíbený mimozemský cestovatel se vrací na obrazovky, tentokrát v úplně jiném kabátě. A to doslova.

S jedenáctým Doktorem jsme se rozloučili za dramatických okolností ve výroční osmisté epizodě. Poté, co využil svou zbylou sílu, aby zničil své úhlavní nepřátele Daleky (pro neznalce ty roboty s anténkou), a procítěně sejmul motýlka, se regeneroval do nové podoby. Na místo potrhlého jedenáctého Doktora, kterého ztvárnil sympaťák k pohledání Matt Smith, nastupuje jeho nový pokračovatel.

Peter Capaldi je charismatický Skot a držitel ceny BAFTA, který krom hraní i režíruje, píše scénáře a má za sebou už několik namluvených audioknih. Než se z něj stal nový Pán času, objevil se ve filmech jako Světová válka Z, Zloba – Královna černé magie nebo v seriálu Skins. Od začátku byl pro roli dalšího Doktora jasným favoritem, vedlo se dokonce tajné přijímací řízení v domě producenta Stevena Moffata.  Předpovědi se potvrdily ve chvíli, kdy natáčel v Praze seriál Tři mušketýři a neměl čas zvedat telefon. Když zpětně volal svému agentovi, ten ho přivítal veselým zvoláním: „Ahoj, Doktore!“ Capaldi tak jako druhý nejstarší herec seriálu (starší už byl jen William Hartnell, který hrál prvního Doktora) nahradil toho nejmladšího.

Do osmičky všeho temného?

Začátek osmé série napovídá, že Doktora poznáme zase z trochu jiného úhlu pohledu. Jeví se jako drsňák, který už není tak otevřený a přátelský jako jeho minulá reinkarnace. Novou povahu podtrhuje jednoduchý tmavý outfit, který byl zvolen mimo jiné kvůli fanouškům, pro které bude snazší ho napodobit. Slovy tvůrců se Doktor „vrací ke kořenům“ a je to bláznivý podivín, u kterého si nejste ničím jistí. Jeho staronová společnice Clara Oswald to tak s ním ze začátku nemá vůbec jednoduché. Kdo by se těšil na nějaký společný románek, bude zklamán, na výslovný požadavek Capaldiho byla tato možnost už od začátku zamítnuta.

Aktuálně vyšly první dva díly, těšit se můžeme celkem na dvanáct epizod a vánoční speciál. Celkově bude osmá řada výrazně temnější než ty minulé. Kromě zmíněné Clary bude Doktorovi dělat společnost učitel Danny Pink a studentka Courtney. Ze starých známých záporáků se pak vrátí Dalekové nebo Mechaničtí droidi, kteří se objeví hned v úvodní epizodě. Zajímavým zpestřením prvních dílů budou například Robin Hood nebo Tyrannosaurus rex.

Fanoušci sci-fi a britského humoru si tak opět přijdou na své. Allons-y!

Pokud máte zájem o více informací o seriálu Doctor Who, například o jeho historii a vývoji, pak doporučujeme náš starší článek zveřejněný v tištěné verzi Easy magazine.

Zdroje obrázků:

http://www.thegallifreytimes.co.uk/2014/07/new-doctor-who-deep-breath-pr...

http://doctorwhonoticias.files.wordpress.com/2014/01/5457302-high_res-do...

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/7/7/14047...

http://polari.polariarts.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/08/Docto...

http://haveageekasm.com/wp-content/uploads/2014/08/take-a-deep-breath-do...

Fotogalerie: 
Video: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio