Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Domnělý vrah Češky v Kostarice měl policejní výcvik

Policie u zadrženého muže našla potvrzení o absolvování policejního kurzu a doklady o jeho cestě do Číny, kde se údajně měl zúčastnit kursu bojového umění.

Policie u zadrženého muže našla potvrzení o absolvování policejního kurzu a doklady o jeho cestě do Číny, kde se údajně měl zúčastnit kursu bojového umění. Nasvědčuje tomu například fakt, že před cestou prodělal vyšetření, které doložilo, že je schopen během kursu podstoupit i zvýšenou fyzickou zátěž.

Obviněný trpí dlouhodobými zdravotními problémy, konkrétně kardiologického charakteru. Dvacetiletý muž absolvoval od svého dětství celou řadu operací srdce, poslední podstoupil v roce 2010. Podle zdrojů některých deníků s sebou nosil také lékařské potvrzení o duševní poruše. Mohlo by se jednat například o schizofrenii.

Podle policejního obvinění Saunders ve středu 28. prosince sledoval dvaadvacetiletou českou studentku od řeky, kde se koupala, až k jejímu stanu na ekologické farmě, kde pracovala jako dobrovolnice. Tam ji přinutil k sexu a následně ubodal minimálně patnácti ranami nožem.

Saunders se k obviněním zatím nevyjádřil, využívaje tak svých práv v Kostarice. Momentálně je držen ve věznici v hlavním městě San José, kde byla informována policie Interpolem o tom, že muž byl již dříve vyšetřován pro různé trestné činy včetně sexuálního útoku. Zda byl odsouzen, policie zatím neví. Kostarický soud se bude konat v pondělí 9. ledna.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio