Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Duo Suchý-Šlitr v Divadle pod Palmovkou

Klasický muzikál "Kdyby tisíc klarinetů" v novém kabátě pod taktovkou Jana Vondráčka.

Hudební komedii z vojenského prostředí „Kdyby tisíc klarinetů“ představí na prknech Divadla pod Palmovkou Jan Vondráček, hostující herec Divadla v Dlouhé. Inscenace je tvořena dvěmi divadelními verzemi Jiřího Suchého z let 1958 a 1980 a původním filmovým scénářem režisérů Jána Roháče a Vladimíra Svitáčka. Sám Suchý schvaluje nové Vondráčkovy dialogy, které mají hlavně zjednodušit děj. V jednom z rozhovorů se k tomu vyjádřil takto: „Každé divadlo si to udělá k obrazu svému a je to pro mě o to zajímavější, že to není pořád stejné.“ Režisér se postaral ve spolupráci s Viktorem Kracikem mimo jiné i o hudební aranžmá.

Historie

Tato inscenace je již čtvrtou v řadě, první divadelní představení mělo premiéru 9. prosince 1958, ale do podvědomí diváků se muzikál dostal až díky filmové adaptaci z roku 1965. V roce 1980 byla v Divadle Semafor uvedena další inscenace režiséra Jiřího Císlera.

V muzikálu vystupují: Kateřina Šildová, Radek Valenta, Barbora Valentová, Radek Zima, Jan Teplý ml., Jan Konečný, Dušan Sitek, Hynek Chmelař, René Přibil, Ondřej Kavan, Otto Rošetzký, Karel Vlček, Jitka Sedláčková, Simona Vrbická, Hana Seidlová, či Václav Vostarek.

Termíny představení:

10.11. v 17:00

22.11. v 19:00

28.11. v 19:00

(Rezervace vstupenek možná na webových stránkách Divadla pod Palmovkou: http://

www.divadlopodpalmovkou.cz/)

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio