Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Fanatiky natočeno, fanatiky páleno...

Zahanbení muslimů?

Tak jsem před nedávnem shlédnul video „Innocence of Muslims“. To video, kvůli kterému se všude zvedla vlna islámských protestů. A musím s trpkostí uznat, že je to hloupé, nekvalitní, urážlivé video, natočené patrně odnoží koptských radikálních křesťanů. Stručně řečeno, banda egyptských fanatiků si udělala hloupý školácký žert nad poměry. Bohužel o to smutnější je ona přehnaná reakce fanatiků z druhé strany barikády. Islámisté spunktovali několikatisícové protesty, které vyeskalovaly do nepatřičných výšin a stály i několik životů.

Za těch pár let, co jsem na tomto světě, jsem si senzitivnosti muslimů na jejich tradice, zvyky a kulturu, stihl povšimnout. Co mi však moje hlava stále nebere, je onen fakt, že je vytočilo internetové videjko, které tam prsklo pár fanatických truhlíků z křesťanské sekce. Žádní věrohodní filmaři, žádné legitimní instituce, žádná státní organizace, ale banda tupců, kteří hloupě a bezostyšně urážejí. Takových buranů jsou po celém internetu miliony. Vždyť internet je stoka, internet je Mekkou všech urážek, hanebností a satir. Domovinou všech fanatiků, bláznů, anarchistů a trollů. Proč oblast, kde se z jakékoli víry dělá toaletní papír, je náhle oblastí seriózní, kvůli které je třeba ničit ambasády? Blázníte? Upřímně se divím, že na Mohameda nebylo využito internetové „rule 34#“ a pokud bylo, proč muslimy neurazilo právě to? Mám pocit, že mnoho lidí v protestujícím davu žádné video nezajímá, a ani ho neviděli, a ani se na něj nepodívají. Lid si našel hůl, se kterou se chce nyní vražedně ohánět. Je mu jedno, kdo přijde do cesty, hlavně, že někoho sejme!

Fanatiky natočeno, fanatiky páleno na ulicích a běžnému nezaujatému člověku je drobet do pláče. Tak to je vaše víra? Vraždění, pálení a drancování? Tohle jsou křesťanské a muslimské ideály? Táhněte k čertu. Mlaťte se, ale nenazývejte to vírou. Toto není víra, pouze sebestředná jatka. A nejsmutnější je, že nejvíce bude bit prostý občan. Další nepokoje, mrtví diplomaté, policisté, vojáci, civilisté, kvůli videu, které stojí za hovno… Nu, jediné, co nám zbývá, je sedět v poklidné Střední Evropě a sledovat tuhle přestřelku čistého fanatismu, pro nás v televizích s chutí podávaná tragikomedie.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio