Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Festival t-music Back to School zahajuje akademický rok

V šesti českých a moravských univerzitních městech proběhne druhý ročník festivalu t-music Back to School . Těšit se můžete na známé tuzemské kapely a bohatý doprovodný program, inspirovaný začátkem akademického roku.

Školní rok začal už 3. září, vysokoškoláci však mají tu výhodu, že si volna užívají podstatně déle. Začátek akademického roku je u většiny vysokých škol posunut na druhou polovinu září, k příležitosti jeho zahájení proběhne druhý ročník festivalu t-music Back to School. Zde  si nejen vysokoškoláci mohou zadarmo užít koncerty známých českých kapel.

V šesti univerzitních městech postupně zahrají kapely Vypsaná fixa, Mandrage, Tleskač, Cocotte Minute a Eddie Stoilow. Festival začíná 18. 9. v Olomouci, poté se 20. 9. přesune do Brna. Následujícími městy budou 25. 9. České Budějovice, 27. 9. Plzeň a 2. 10. Ostrava. Poslední zastávkou festivalu je Praha, a to 4. 10.

Kapely zřejmě netřeba představovat. Většina z nich tvoří stálice české klubové scény, na které však neomrzí znovu zajít. Účinkující si na oslavu začátku akademického roku přichystali pro návštěvníky několik překvapení. Vypsaná fixa slibuje upravenou verzi písně 1982, Cocotte Minute by měli představit nový singl.

Kromě skvělé muziky bude během festivalu probíhat mnoho doprovodných akcí, cílených jak jinak než na studenty. K dispozici bude malířský ateliér, své znalosti nejen z oblasti hudby prověříte na „rychlouniverzitě“ t-music Academy, ve které na nejúspěšnější „absolventy“ čekají zajímavé dárky. Zvídavější z vás si mohou v prodlevách mezi jednotlivými koncerty prohlédnout vědecké expozice. 

První ročník festivalu v roce 2011 přilákal 100 tisíc návštěvníků nejen z řad akademické obce. Pořadatelé předpokládají podobný úspěch i letos. 

Přehled konání: 

18. září – Olomouc, Korunní pevnůstka, Bezručovy sady / 17. listopadu

20. září – Brno, areál Hněvkovského, Komárov

25. září – České Budějovice, areál kolejí JČU

27. září – Plzeň, park Plzeň Plaza Open Air

2. října – Ostrava, Dolní oblast Vítkovice

4. října – Praha, výstaviště Holešovice 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio