Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Festival Všemi směry má za sebou úspěšný devátý ročník

Osobnosti české mediální scény se setkaly v Divadle Komedie na letošním festivalu Všemi směry, který nesl podtitul „Všemi směry…za jedním cílem“.

Festival pořádaný studenty Vyšší odborné školy publicistiky nabídl to nejlepší napříč médii. Mimo jiné poskytl návštěvníkům přímý kontakt s novinařinou – povoláním, jehož produkty se dotýkají celé společnosti. Svouúčastí ho podpořilo více než čtyři sta padesát návštěvníků, kteří měli možnost prostřednictvím diskuzí, přednášek či workshopů poznat nejen budoucnost médií s Evou Hanákovou, šéfredaktorkouTablet Media, či Tomášem Tesařem, fotografem týdeníku Reflex, ale také jejich současnou podobu s investigativními novináři Jaroslavem Kmentou, Josefem Klímou, Daliborem Bártkem a Markem Wollnerem.

Co říci k blízké budoucnosti médií měli v závěrečné diskuzi mediálního dne šéfredaktor Mladé fronty Dnes Robert Čásenský, programový ředitel České televize Milan Fridrich, ředitel rádia Frekvence 1 i Bonton Miroslav Škoda a již zmíněná Eva Hanáková. Vzhledem k tomu, že každá z těchto osobností reprezentuje jiný typ média, diskuze byla opravdu pestrá a rozmanitá.Díky atraktivním workshopům si návštěvníci vyzkoušeli různé mediální profese. S největším úspěchem se setkal workshop „Jak se ptát a něco se dozvědět“. 

A podle většiny dotázaných návštěvníků se letošní ročník opravdu vydařil. Stejný názor měla i ředitelka festivalu Aneta Bradáčová: „Dle výrazů návštěvníků soudím, že dnešní ročník proběhl báječně. Za sebe i za ostatní členy organizačního týmu můžu říct, že 9. ročník festivalu Všemi směry 2013 předčil naše očekávání.“

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio