Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Festivaly odtajňují první hudební vlaštovky!

Začíná nový rok a vidina prázdnin je nám zase o něco blíže. Promotéři hudebních festivalů jsou si toho dobře vědomi a snaží se nás jmény zahraničních hvězd nalákat ke koupi lístků. Možná je na ni ten správný čas právě nyní, kdy lze lupeny sehnat ještě za poměrně výhodné ceny!

METALFEST 31. 5. – 2. 6.

Plzeňský amfiteátr hostí již po čtvrté jedny z nejlepších kapel, které lze na metalové scéně vidět. Máte-li rádi tvrdou hudbu a nechcete čekat se začátkem festivalové sezony až do prázdnin, rozhodně Metalfest navštivte! Uvidíte průkopníka horror metalu Kinga Diamonda, Satyricon, kteří svým stylem hraní již dávno přesáhli blackmetalovou škatulku, folkmetalové Korpiklaani těšící se u nás velké oblibě nebo jejich finské krajany Sonata Arctica.

ROCK FOR PEOPLE 3. – 5. 7.

Pořadatelé s odhalením prvních jmen zatím otálejí, ale můžeme si být jistí, že i letos se po stagích v areálu královéhradeckého letiště budou procházet hvězdy světového hudebního nebe. Chybět nebude ani špička tuzemské a slovenské scény reprezentovaná např. Vypsanou fiXou, kapelou Horkýže Slíže nebo Eddie Stoilow.

Masters of rock 11. – 14. 7.

Největší rockový festival v ČR, na který každoročně zavítá kolem 30 000 rockerů z celé Evropy, s uveřejňováním interpretů vůbec netroškaří. Už nyní se příznivci „tvrdé muziky“ mohou těšit na množství zajímavých jmen, která do Vizovic zavítají. Avantasia, Accept, Rage, Leningrad Cowboys, Lordi, Epica, The Exploited, The 69 Eyes, Masterplan, Dragonforce, Waltari,  Primal Fear, Die Happy a mnoho dalších je jistě dostatečně velkým lákadlem k návštěvě tohoto festivalu!

Colours of Ostrava 18. – 21. 7.

Do areálu ve Vítkovicích, kde se bude festival konat tento rok podruhé, vás svými snivými melodiemi přijede ohromit legendární postrocková formace Sigur Rós, a to až z dalekého Islandu. Ti z vás, kteří preferují spíše něco svižnějšího a jiskrnějšího, ocení německou formaci Irie Revoltés. Irie Revoltés, kteří jsou v Čechách poměrně častými návštěvníky, ve své hudbě mísí prvky reggae, dancehallu, hip hopu, ska nebo i punku a na živo tak vytváří opravdu zajímavý mix „skočné“ muziky. Můžete se těšit na tradičně početný zástup interpretů z celého světa, například na izraelského folkaře Asafa Avidana nebo na Red Baraat, kteří vás roztančí do rytmů indické hudby. České luhy a háje zastoupí mimo jiné Pražský výběr, Tata Bojs a Wanastowi Vjecy.

Mighty Sounds 19. – 21. 7.

Ti, pro které je Ostrava příliš daleko anebo preferují spíše punk a ska, určitě ocení tento táborský festival. Kromě četného zastoupení domácí scény sem zavítají napříkal punkové legendy UK Subs, skapunkeři Catch 22, dvě z nejznámějších kapel současného psychobilly Mad Sin a The Creepshow nebo punkeři Leftöver Crack.

 Pod Parou 1. – 3. 8.

„Pod parou“ můžete být zajisté na každém prázdninovém festivalu (tedy ne že bychom vám to doporučovali a naváděli vás ke konzumaci alkoholu), ovšem jedině zde vám k tomu bude po celou dobu hrát punková muzika. Stejně jako na Mighty Sounds zde uslyšíte opravdu velké množství československých interpretů. Také se samozřejmě můžete těšit na světoznámé punkové kapely jako The Casualties, Street Dogs, Agnostic Front, Discharge, Total Chaos nebo příjemné rakouské psychobilly Bloodsucking Zombies from Outer Space.

 BRUTAL ASSAULT 7. – 10. 8.

Pokud vám Metalfest nestačil a vy si žádáte další porci opravdu tvrdé muziky, máte ji mít. Těšit se můžete na Trivium – populární Američany hrající heavy metal, polské blackmetalisty Behemoth, kteří se svým vzezřením a texty dostali nejednou do křížku s polskou církví, metalové mohykány Anthrax a As I Lay Dying představující zástupce stále populárnějšího metalcore žánru, industriálně metalové Fear Factory a spousty, spousty dalších.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio