Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Filmové novinky na leden: Vyberou si milovníci akčních filmů, nouze nebude ani o muzikály

Do českých kin dorazil Ježíšek trochu později, ale zato s pořádnou filmovou nadílkou. Výběr je skutečně široký – na plátnech kin se objeví muzikály, drama, Burtonův nový animák, historický film, krimi, a dokonce i western!

BÍDNÍCI

Drama / Hudební – UK, 2012, 157 min 
 

Bývalý galejník Jean Valjean (Hugh Jackman) je propuštěn na podmínku. To ale netuší, že ho po celou dobu sleduje inspektor Javert (Russell Crowe), který za žádnou cenu nevěří, že by se zloděj mohl napravit. A také má pravdu. Valjean záhy pravidla poruší a před inspektorem se vydává na útěk. Začne žít se změněnou identitou, lidé ho považují za slušného občana, a dokonce je později zvolen starostou. Po smrti tovární dělnice Fantine (Anne Hathaway) vychovává její dceru Cosette. Společně utíkají před zákony do francouzské metropole, kde se opět na chvíli dočkají vytouženého klidu. Jenže pak se objeví další nebezpečí – revoluce připravovaná mladými kluky, z nichž se jeden zamiluje do dospívající Cosette. A Valjean začíná kvůli své dceři riskovat víc než kdy předtím…
 
Režie: Tom Hooper

Hrají: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen

Premiéra: 3. 1. 2012

Frankenweenie: domácí mazlíČek

Animovaný / Horor / Komedie / Sci-fi – USA, 2012, 87 min 
 

Victorův pes Sparky není jen tak obyčejným psem. Hraje totiž v jeho doma dělaných monsterfilmech. Jednoho dne ale Viktorovu filmovou hvězdu srazí auto. Mladý majitel by se však s jeho ztrátou nesmířil, a proto se rozhodne navrátit mu život. Vytvoří ze Sparkyho tentokrát skutečné monstrum se sešroubovaným krkem. To ale ještě netuší, jak bude na jeho renovovaného mazlíčka reagovat okolí. Musí tedy ostatní přesvědčit, že i když Sparky po jeho oživovací proceduře vypadá jako děsivé monstrum, pořád je to ten neškodný a milý pejsek, jak ho znali dříve.

Režie: Tim Burton

Hrají: Catherine O'Hara, Martin Short, Martin Landau, Winona Ryder, Robert Capron
Premiéra: 3. 1. 2013

Carmen

Muzikál – ČR, 2012, 126 min 
 

Do přímořského španělského města přijíždí cirkus v čele s hvězdou Carmen. Po jejím setkání se zdejším policistou Josém Riverou nastává první problém. Oba k sobě už od prvního pohledu táhne něco neuvěřitelně silného a José zapomíná na svoje pracovní povinnosti a na vztah se starostovou dcerou Katarínou, se kterou se má zasnoubit. José by rád vztah s Katarínou posunul konečně trochu dál, ovšem Katarína je zbožná a neoblomně rozhodnuta trpělivě čeká na svatební noc. Pouto mezi Carmen a Josém však mezitím stále sílí a sílí…

Režie: František A. Brabec

Hrají: Lucie Bílá, Dasha, Václav Noid Bárta, Pavla Břínková, Jiří Korn
Premiéra: 10. 1. 2013

Mistr

Drama – USA, 2012, 144 min

Příběh se odehrává v USA začátkem 50. let. Vojáci se právě vrací z fronty a snaží se vyrovnat s poválečnými traumaty, jež jim ztěžují jejich pokusy začlenit se opět do běžného života. Pro většinu z nich však takový úkol není v jejich silách, a tak se pokouší zahánět své nepříjemné vzpomínky alkoholem. Jedním z nich je i voják Freddie Quell (Joaquin Phoenix). Utápí se neustále ve svých hrůzných zážitcích a nervově se hroutí. Shodou náhod jednoho dne potká charismatického Lancastera Dodda jinak zvaného „Mistr“ (Philip Seymour Hoffman), který se vydává se svojí ženou a skupinou svých příznivců na cestu do New Yorku, kde plánuje lidem představit své učení. Ujímá se léčby Freddieho a mezi oběma muži vzniká neobyčejně silné přátelství.

Režie: Paul Thomas Anderson
Hrají: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams, Laura Dern, Lena Endre, Martin Dew, Madisen

Premiéra: 10. 1. 2013

Vražedná hra

Akční / Krimi / Mysteriózní / Thriller – USA, 2012, 101 min 
 

Napínavý příběh detektiva Alexe Crosse (Tyler Perry) a jeho spolupracovníků, jimiž jsou Tommy Kane (Edward Burns) a vyšetřovatelka Monica Asheová (Rachel Nichols). Poté, co se vyšetřovatelka dostane do spárů sériového vraha jinak zvaného Picasso (Matthew Fox), pokouší se Cross odhalit jeho záměry a vydává se na nebezpečnou cestu po stopách násilníka, aby ho zastavil a odkryl, co se skrývá v jeho mysli.

Režie: Rob Cohen

Hrají: Rachel Nichols, Tyler Perry, Giancarlo Esposito, Jean Reno, Edward Burns

Premiéra: 10. 1. 2013

Nespoutaný Django

Drama / Western – USA, 2012, 165 min 
 

Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) je krutý otrokář. Ve svých spárech drží řadu zajatců, kteří nedobrovolně pracují v zábavním parku pro bělochy, v němž pravidelně probíhají černošské zápasy a pro větší potěšení návštěvníků zde mají k dispozici černé prostitutky. Jeden z uprchlých otroků (Jamie Foxx) se spojí s lovcem lidí (Christoph Waltz) a společně se vydávají na cestu s nelehkým cílem – zachránit ženu uprchlého otroka, která patří k zajatcům Calvina Candieho.

Režie: Quentin Tarantino

Hrají: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson
Premiéra: 17. 1. 2013

Lincoln

Drama / Historický / Životopisný – USA, 2012, 149 min 
 

Historický film popisuje období posledních čtyř měsíců největšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna, kdy v Americe zuřila válka a na povrch vyplulo mnoho otázek týkajících se otroctví. Steven Spielberg zde odkrývá prezidentovy činy a velice riskantní rozhodnutí, díky němuž se později Lincoln stává legendou.

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Joseph Gordon-Levitt, Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Jared Harris, James Spader

Premiéra: 24. 1. 2013

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio