Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Firma ABL mění svůj název i logo. Pár dní po procesech s Bártou

Během soudních řízení v minulém týdnu padl mnohokrát název firma ABL (více na toto téma čtěte zde). V souvislosti s případem bývalého majitele Víta Bárty (VV) se tak veřejnost dozvěděla interní informace, například koho firma zaměstnávala či špiclovala.

Během soudních řízení v minulém týdnu padl mnohokrát název firma ABL (více na toto téma čtěte zde). V souvislosti s případem bývalého majitele Víta Bárty (VV) se tak veřejnost dozvěděla interní informace, například koho firma zaměstnávala či špiclovala. Agentura také shromažďovala o sledovaných politicích informace, které jsou chráněné zákonem. Po ostře sledovaných přelíčeních nyní firma mění svůj název. Bude se jmenovat Mark2 Corporation.

Informace zveřejnily jako první Lidové noviny. Změnu měl oznámit ředitel Matěj Bárta v oficiálním dopisu pro své zaměstnance. Zároveň rezignoval na svůj post, jeho funkci má nyní zastávat Michal Fábera. Bratr obžalovaného poslance za Věci veřejné se zatím chystá podle svých slov „nadále reprezentovat holding z pozice předsedy dozorčí rady holdingové společnosti“.

Bezpečností agenturu ABL si lidé už delší dobu spojují s politickou stranou Věcí veřejných, a to kvůli faktickému lídrovi VV Vítu Bártovi, který společnost před mnoha lety založil. Údajné propojení vedlo navíc i k tomu, že se někdejší ministr vnitra Radek John musel vzdát své funkce.

Zkratka ABL znamená Agentura Bílého Lva, což značí i tradiční logo společnosti. Na jeho místo by nyní měl přijít nápis M2C se zvýrazněnou dvojkou světle modré barvy. Podle Lidových novin tak více připomíná barvu Věcí veřejných.

Detektivní agentura musela poslední dobou čelit velmi vážnému pošramocení své pověsti. Není se proto čemu divit, když přichází se změnami a chce tím udělat za svojí minulosti pověstnou tlustou čáru. Zda se jí po tolika aférách ještě někdy podaří získat ztracenou důvěru, už ale zůstává otázkou.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio