Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Fish&Chips jak je neznáte

Rybu s hranolkami na anglický způsob měl asi každý z nás. Avšak ti, kdo měli to štěstí a vychutnali si tuto námi opomíjenou delikatesu přímo v Londýně, mi jistě potvrdí, že nic z toho, co se servíruje v tuzemských restauracích jí nemůže rovnat. Respektive nemohlo – teď je tu totiž restaurace Fish&Chips, která vás – alespoň na chvíli – přenese do samého srdce Anglie.

Hned na začátku musím podotknout, že se nejedná o žádnou obyčejnou restauraci, což se samozřejmě promítne i na ceně. I tak se však vyplatí zajít tam na skvělé jídlo, užít si netradiční prostředí a prožít tak opravdový zážitek. Teď už se ale pojďme podívat, co toto bistro nabízí.

Ryba a hranolky v novinách

Ano, jak už napoví název, hlavní tahoun této restaurace je obalovaná ryba s hranolkami. Na anglický způsob, tradičně. A se vším všudy. Jídlo vám totiž přinesou přesně tak, jak se vždy servírovalo v malých londýnských bistrech – v novinách. Velká porce ryby a úžasné domácí hranolky, sbíhaly se mi sliny, jen jsem to viděla. A ta vůně. Lehce pokapat citrónem a pak už si jen užívat ten výlet do Británie, který skvělá kombinace chutí přímo evokovala. Ano, něco tak dobrého jen tak neochutnáte.

Kroužky, pivo i hotdog

Nejen fish&chips však v tomto designově vytříbeném podniku stojí za ochutnání. Ať už se rozhodnete ještě zvětšit svou porci o výborné cibulové kroužky, anebo vyměníte rybu za náš tradiční fast food pokrm – hotdog, nemůžete šlápnout vedle. Pryč jsou doby suchých rohlíků a levných párků bez chuti, o čemž vás zde přesvědčí hned první kousnutí do párku v rohlíku 21. století. To jste prostě ještě neměli! K tomu všemu se pak nejlépe hodí nějaké dobré pivo, kterých tu nabízejí hned několik desítek, a to nejen českých, ale i netradičních, anglických. Zanechte na chvíli svého pivního vlastenectví a experimentujte. Číšník vám na základě vašich preferencí vybere nejvhodnější kandidáta na ochutnání, což byla u mě vždycky trefa do černého, a lahodný nápoj jen doladil tento gastronomický zážitek.

Disco a Beatles

Vracet se sem ale nebudete jen díky výbornému jídlu. Co ve vás zanechá stejně silný dojem je interiér této restaurace, který je zcela originální. Na stropu visící disco koule, klasická červená telefonní budka na místo dveří a plakáty Beatles jsou hlavními, ne však jedinými ozdobami bistra, které povyšuje fast food stravování na úplně jinou úroveň. Samozřejmě že toto není fast food restaurace, i když by se to podle názvu mohlo i zdát, vše vás přesvědčí o opaku. A i když se pro nás studenty nemůže Fish&Chips stát každodenní zastávkou na oběd, věřte, že pokud ji jednou navštívíte, stane se pro vás místem na speciální příležitosti, na které se vždy budete těšit.

Fish&Chips: Dlouhá 21, Praha 1

Fotografie z http://fishandchipsprague.cz/

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio