Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Foo Fighters si dávají pauzu…Velkou

Foo Fighters už letos jednou ohlásili přestávku, a to když uzavírali festival v anglickém Readingu. Už tehdy Grohl hlásal, že jde na dlouhou dobu o poslední vystoupení skupiny. Tentokrát to ale vypadá s přerušením činnosti mnohem reálněji...

Dost možná nejznámější rocková kapela současnosti - Foo Fighters, ohlásila na akci Globen Citizen Festival, že plánuje na čas ustoupit ze scény. Takřka 60 tisíc lidí tak sledovalo jejich poslední vystoupení, podle všeho na dlouhou dobu. Tím na sebe strhli největší pozornost z celé, více než pětihodinové show, kde mimo nich vystoupili také garážoví The Black Keys nebo veterán hudební scény Neil Young.

Jelikož se začali šířit zvěsti o rozpadu této kapely, která letos „slaví dospělost (rozuměj 18 let)“, rozhodl se Dave Grohl napsat fanouškům otevřený dopis, kde uvádí věci na pravou míru.

Nazdar všichni,

Tady Dave. Jen jsem vám chtěl napsat a znovu vám všem z hloubi svého srdce poděkovat za další neuvěřitelný rok (náš 18., abych byl přesný). Bez vás bychom to opravdu nemohli dokázat…

Nikdy mě ani v nejdivočejších snech nenapadlo, že by to mohli Foo Fighters dotáhnout takhle daleko. Nikdy jsem si nemyslel, abych byl upřímný, že bychom to MY mohli dotáhnout takhle daleko. Byly chvíle, kdy jsem si myslel, že se kapela rozpadne. Byly chvíle, kdy jsem to osobně chtěl vzdát. Ale…Nemůžu se téhle kapely vzdát. A nikdy se jí nevzdám. Protože to pro mě není jen kapela. Je to můj život. Je to moje rodina. Je to můj svět.

Ano…Myslel jsem to vážně. Nevím, kdy zahrajou Foo Fighters znova. Je divný to říct, ale je to pro nás všechny dobrá věc na chvíli se odmlčet. To je jeden z důvodů, proč tu pořád jsme. Dává to smysl? NIKDY jsem nechtěl nebýt v kapele. Takže, občas je prostě lepší…Zavřít to na chvíli do garáže…

Ale zatím žádná dovolená nebo zlatý hodinky…Budu soustředit veškerou svojí energii na můj dokumentární film o Sound City a na album, aby bylo možný jej celosvětově vydat v co nejbližší době. Rok ve střižně, mohl by to být ten největší a nejdůležitější projekt na kterém jsem kdy pracoval. Připravte se…Už to přichází.

Já, Talyor, Nate, Pat, Chris a Rami…Jsem si jist, že se uvidíme…Někde…

Díky, díky, díky…

Dave

(osobní překlad z originálu)

Foo Fighters mají na svém kontě 7 plnohodnotných alb a 3 živáky. Mnozí říkají, že jejich význam pro rockovou hudbu je již větší, než měla Nirvana, ve které Dave Grohl hrál na bicí. Nechme se překvapit, jak dlouho bude tahle pauza trvat. Pravda je taková, že Grohl je téměř workoholik, tudíž mu pauza určitě jen prospěje.

Grohl se se svou bandu objevil v srpnu v Praze (podruhé za celou dobu jejich existence)a všichni přítomní mluví o úžasném zážitku. Musíme tedy doufat, že zvěsti lžou a že se Foo Fighters nerozpadnou.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio