Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Gang získal z banky 160 milionů

Celý podvod byl zřejmě velmi dobře promyšlen. Zadržení muži předkládali bance fiktivní smlouvy, které se týkaly převážně stavebních prací. Zároveň banku ujišťovali o řádném splácení, místo toho ale čerpali peníze za práce, které nebyly provedeny.

Celý podvod byl zřejmě velmi dobře promyšlen. Zadržení muži předkládali bance fiktivní smlouvy, které se týkaly převážně stavebních prací. Zároveň banku ujišťovali o řádném splácení, místo toho ale čerpali peníze za práce, které nebyly provedeny. Mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká k tomu uvedla následující: "Pravost faktur navíc pachatelé podpořili předávacími protokoly za dílo, které nebylo provedeno, natož předáno".

Muže se policistům podařilo vypátrat při akci s názvem Pavučina, během které také provedli několik domovních prohlídek. Při nich zabavili i jeden z evidentně nejdražších důkazů – vůz Aston Martin v hodnotě čtyř milionů korun, který patřil jednomu ze zadržených. Ten si zřejmě užíval peněz nejvíce – aby je legalizoval, převáděl je na účty nejrůznějších společností. V té době už jej ale sledovali detektivové z protikorupční policie a nedlouho poté došlo k zahájení trestního stíhání všech deseti mužů.

Sedm mužů bylo obviněno ze zločinu úvěrového podvodu, dva muži byli obviněni z pomoci k úvěrovému podvodu. Desátý muž byl navíc obviněn z legalizace výnosů z trestné činnosti. Dva z obviněných vzal soud zároveň do vazby. V případě uznání vinny jim bude hrozit trest odnětí svobody až na deset let.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio