Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Hipsteřina v Kutné Hoře: Festival Creepy Teepee 12.-14.7.

Zdají se vám tuzemské festivaly příliš mainstreamové a chtěli byste pro jednou vyzkoušet něco jiného? Navštivte ve dnech 12. - 14.7. areál bývalého kutnohorského pivovaru a nasajte atmosféru té pravé hudební alternativy!

Festival Creepy Teepee je na české scéně oázou v jinak běžné festivalové šedi. Většina festivalů sází na posluchačům známá jména a rozhodně se tedy nedá říci, že by se  vrhala vtříc dosud neprobádaným hudebním vodám. Ti samí headlineři, ty samé hudební postupy, žádné inovace... Možná to běžnému posluchači stačí, ovšem leckterý hudební požitkář čeká od festivalu něco více. Chce si rozšířit své obzory, nebaví ho stále dokola opěvovat alkoholické nápoje a podobné neřesti s domácími kapelami. Pokud je toto přesně váš případ, je Creepy Teepee vaším majákem v temnotě.

Nespornou výhodou festivalu je již jeho lokalita - budova pivovaru působí na návštěvnky nejen příjemným estetickým dojmem, ale také se pyšní svoji dopravní dostupností. Z Prahy se do Kutné Hory dostanete cca za hodinu a do samotného areálu není z centra města příliš daleko. Středobod vašeho zájmu však bude spíše samotná hudba, ostatně je to přeci hudební festival. Creepy Teepee vám nabídne pestrou škálu zahraničních i domácích umělců a také žánrů - nalezente zde vše od experimentálního metalu až po hip-hop, drakwave či post-punk. Za zmínku stojí například performer Bobby Conn, rapper Serengeti, noise popové duo Telepathe, novozélandská post-punková skupina Die! Die! Die! či glitch v podání Shigeto.  ČR budou reprezentovat např. Dirty Picnic Že neznáte jméno jediného interpreta? Nevadí! Účelem festivalu je především poznat nové hudební trendy a nechat si v uších znít čerstvý vítr ze zahraničí! A buďte si jisti, že organizátoři volí účinkující pečlivě a že se přes jejich hudební síto jen tak nějaký hudební nýmand nedostane.

Zaujal-li vás festival, podívejte se na jeho internetové stránky, kde zjistíte všechny potřebné informace http://www.creepyteepee.org/. Ačkoliv může leckoho odradit cena vstupenky (990.- v předprodeji), festival se za tuto cenu vyplatí. Nu a jestliže vám cena stále přijde vysoká, můžete si zakoupit vstupenku jen na jedinný den, ta vás vyjde v předprodeji na 450,-.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio