Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Hudební akce 2013

Kdo si vybral jako zastávku na turné i Českou republiku? Ty nejlepší hudební akce z první poloviny ro(c)ku 2013!

KISS – Legendy heavymetalové hudby se rozhodly v rámci své Monster Tour navštívit opět i Prahu. Turné pojedou při příležitosti vydání nové desky Monster, která je již dvacátým čtvrtým albem v řadě, čímž se kapela řadí mezi opravdové velikány. Skupina prodala celkem přes 100 milionů alb, z toho 19 milionů jen v Americe. Na jejich koncertě se můžeme těšit na megalomanskou show doplněnou o pyrotechniku a kouřové efekty a samozřejmě na maskování kapely. Kapela vystoupí 14. června v pražské O2 areně, lístky jsou k dostání na stránkách Live Nation CZ.

ERIC CLAPTON – „Slowhand“ se do Prahy vydá již podruhé, jeho minulá návštěva v roce 2006 sklidila tak obrovský úspěch, že se rád vrací znovu. Na koncertě ho bude doprovázet kapela složená ze samých kvalitních muzikantů, mezi nimi například Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (klávesy) či Willie Weeks (baskytara). V pražské O2 areně se ukáže 19. června, vstupenky naleznete na webových stránkách pořadatelské společnosti Live Nation CZ.

BON JOVI  –Tato slavná hardrocková pětice se představí Praze v červnu příštího roku v rámci svého světového turné Because We Can k nové desce What About Now, která vyjde na jaře roku 2013. V tomto roce budou Bon Jovi slavit třicetileté výročí od založení (rok 1983), takže jistě můžeme očekávat opravdu „našláplý“ koncert. Kapela se do Prahy podívá již podruhé, jejich první návštěva našeho hlavního města proběhla v roce 1993, kdy vystoupili na strahovském stadionu. Za celou dobu svého působení kapela prodala přes 130 milionů alb a byla uvedena do UK Music Hall of Fame (rok 2006) a do Rock and Roll Hall of Fame (rok 2010). Vystoupí 24. června v pražské Synot Tip Areně. Videoupoutávka na turné: 

DEPECHE MODE – Svým stylem těžko zařaditelní muzikanti, kteří toho za sebou mají již opravdu spoustu (počátek kapely se datuje k roku 1980 v anglickém Basildonu), a právě tím, jak jsou odlišní, ovlivnili spoustu novodobějších umělců a kapel. Styl, který hrají, by se dal označit jako syntetizátorový rock či pop (syntetizátorové zvuky – uměle vytvořené) a je opravdu velice ojedinělý. Dalším důležitým aspektem celkové koncertní atmosféry je bezpochyby image kapely, která obvykle vystupuje celá v černém, s namalovanýma očima a dozadu sčesanými vlasy. Kapela vystoupí 23. července v pražské Synot Tip Areně.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio