Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Hudební tipy

Jste příznivci líbivé taneční hudby, které však nechybí špetka originality? Pak je pro vás jako stvořená francouzská zpěvačka Shy'm. Ať už jde o její začátky v rytmu r'n'b či poslední spíše elektropopové album, získá si vás svými podmanivými melodiemi a jemnou francouzštinou.

Jste příznivci líbivé taneční hudby, které však nechybí špetka originality? Pak je pro vás jako stvořená francouzská zpěvačka Shy'm. Ať už jde o její začátky v rytmu r'n'b či poslední spíše elektropopové album, získá si vás svými podmanivými melodiemi a jemnou francouzštinou. Až budete tuhle hvězdičku objevovat na youtube, klikněte si třeba na hity „Je suis moi“ a „Prendre l'air“.

 
Fanoušci a fanynky alternative/gothic rockové skupiny Evanescence, pozor! Začátkem srpna vypustila tahle formace do světa zbrusu nový singl „What You Want“. Šlo o první vlaštovku z nového alba, které se má na trhu objevit 11. října. Zpěvačka Amy Lee o něm prohlásila, že rozhodně přinese do tvorby skupiny něco navíc, jiný zvuk, ale „stále to budou Evanescence a všechno, kvůli čemu je milujeme“. A „What You Want“ její slova jen potvrzuje. Takže zůstaňte ve střehu, už se to blíží!
 
Je libo něco originálního, stranou dnešního „středního proudu“? Zkuste zabrousit na českou rockovou scénu 80.let a vylovit tam z propadliště dějin skupinu Precedens. Pod jejich hlavičkou zpívaly hvězdy jako Bára Basiková (jestli máte tuhle dámu zařazenou v šuplíku vedle Helenky a Haničky, děláte velkou chybu) nebo Petr Kolář, avšak ještě předtím, než se hvězdami stali. Ze starších si poslechněte písně „Doba ledová“ nebo „Anděl“, z tvorby po comebacku s albem AURORA (2005) například „Nemůžu zapomenout“ nebo „Malá Queen“ - tuto desku však doporučuji úplně celou. Krásný melodický rock, promyšlené texty a špičkový zpěv. Precedens, zvláště s Bárou v čele, jsou skutečná perla české scény... Ne ovšem pro všechny.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio