Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

The Inbetweeners – Jak nesbalit holku za tři série

Nepodařilo se vám zapadnout v novém kolektivu? Musíte lhát o svých zkušenostech s opačným pohlavím, protože vlastní nemáte? Nebo jste prostě jenom strašní looseři? Pak byste klidně mohli hrát v The Inbetweeners.

E4 vs. zbytek světa

Britská seriálová tvorba, a hlavně stanice E4 (Misfits, Skins), v posledních letech vydává jeden na teenagery zaměřený seriál za druhým, a zatím to všechno byly perly. Takže když si člověk potřebuje odpočinout od příliš intelektuálního studia nebo sledování My Little Pony, není nic lepšího, než sáhnout po lehce perverzní, ale o nic méně vtipné seriálové šílenosti The Inbetweeners.

Těžké začátky, prostředky a konce

Will (Simon Byrd), Harry Potter z alternativní reality, kde nedostal dopis z Bradavic, to v poslední době neměl moc lehké. Otec od nich odešel, Will musel přejít ze soukromé na státní školu, kde kvůli své výstřednosti není moc oblíbený, a když už se s ním nějaký spolužák náhodou chce bavit, tak jenom proto, aby měl větší šanci u jeho mámy. Většinu času ve škole musí poslouchat od ostatních studentů takové nadávky, které nedokážu ani nechci přeložit, protože by tento článek pak ani nemohl vyjít. O něco světlejší chvilky nastanou, když se seznámí se třemi spolužáky, o něco menšími outsidery než je on. O tom, jestli si ale polepšil, se dá dost silně pochybovat.

Čtyři mužketýři

Jeho tři noví přátelé totiž nejsou zrovna výkvět školy mířící na Harvard. Jay (James Patrick Buckley) se stále chvástá vymyšlenými historkami o nereálných sexuálních zkušenostech, Simon (Joe Thomas) je bezhlavě, ale ne zrovna úspěšně zamilovaný do Carli (Emily Head) a Neil (Blake Harrison) je prostě kardinální blb. Společně s Willem vytvoří čtveřici, která sice není oblíbená, ale na jejíž výstřelky rozhodně nikdo ze školy nezapomene (například když na parkovišti zábavního parku urazí dveře od auta, a pak je musí celý den nosit s sebou). Díky tomu nejsou ve společnosti ani úplně mimo, ale ani nejsou králi večírků. Jsou prostě někde mezi (anglicky inbetween).

Slovník sprostých slov

Jak už děj lehce napovídá, každá druhá věta obohatí váš slovník o nějaké to sprosté anglické slovo nebo frázi, kterou v běžné mluvě asi neuslyšíte. Různorodostí svých výrazů si hoši kompenzují svou velmi nešťastnou vztahovou historii, kterou i pětiletí kluci mají košatější. V jejich teenagerovské strategii „pokusit se sbalit každou holku, která se na mě usměje“, se uvidí nejeden puberťák, a tak i když je seriál často přetažený za vlasy, mnoho lidí v něm najde část sebe. Pokud se tam najdete celí, tak byste se nad sebou měli alespoň trochu zamyslet.

Keep calm and copy Britain

Jak se konkurenční Community daří splnit svoje motto #sixseasonsandamovie, tak Inbetweeners skončili v počtu sérií na trojce. To ale neznamená, že by tím jejich sláva končila. V roce 2011, tedy rok po vysílání posledního dílu, světlo světa spatřil celovečerní film, ve kterém se partička vydala balit holky do Řecka. Po úspěchu filmu se série zalíbila tvůrcům za velkou louží, tak že se Amerika pokusila udělat svoji vlastní verzi The Inbetweeners, ale ta vydržela pouze jednu sérii, i když se teď mluví o nějakém filmovém pokračování. Tím se ale Britové nemohou nechat zahanbit a v srpnu se Will, Simon, Jay a Neil vydají do Austrálie, aby zjistili, jak je to s holkama u protinožců. A nedivil bych se, kdyby za pár let dorovnali počtem filmů počet sérií. Vždyť Inbetweeners vyhráli nejednu cenu za nejlepší komediální seriál.

Dobrý den a držte hubu.“ - Pan Gilbert, vedoucí vyšších ročníků

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio