Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jacob's Art: Ustrnulej v čase

Projekt Jacob's Art spočívá v zastavení se na neobvyklých, absurdních ale i běžných místech, který jsou součástí našeho každodenního života. Chci se vcítit do atmosféry danýho momentu. Heslem projektu je „Frozen in the Moment“, což přesně vystihuje to, co dělám na každý fotce – stojím zmraženej jako socha a kolem mě proudí život.

Tractor
Jakmile jsem uviděl tenhle traktor, musel jsem se na něm vyfotit. Traktor samozřejmě není můj, proto mě jako první napadlo, jestli to majiteli nebude vadit. Po několika minutách hledání jsem nikoho nenašel, a tak jsem si na něj prostě stoupl a potom rychle zmizel.

#70 Rider
Věřte nevěřte, na tom super kole jsem doopravdy jezdil – je mýho kamaráda. Dokonce jsem si vyzkoušel i skoky a musím říct, že to není tak jednoduchý, jak se může na první pohled zdát.

#75 On the Car
Bylo to dlouho mým snem a nakonec se to splnilo – vyfotil jsem se na střeše auta! Ještě, že mám tak hodnýho kamaráda, kterej jezdí trochu ojetou felicií. Příště bych si snad mohl stoupnout na Rolls-Royce.

#88 In the Sea
Pro mě je tato fotka jedna z nejlepších. S bráchou jsme si udělali výlet do Monaka, kde ho napadlo vyfotit mě v moři. Focení nám zabralo asi půl hodiny, lidé kolem nás sledovali, divili se, někteří se smáli. Na můj vkus bylo moře studený, ale s oblečením mi bylo fajn.

#100 In the Sand
Tohle je fotka číslo 100. Když jsem v červenci 2013, přišel s nápadem fotit se na různých místech, netušil jsem, že budu mít tolik fotografií. Tato zajímavá fotka pochází z jedinečnýho Monte Carla. Aby mě na dně díry netlačily kamínky, půjčil jsem si od bratra žabky... Taky že jsem je tam potom zapomněl – při vyhrabování se jsem na ně vůbec nemyslel.

#101 Inside a Politician
V ČR tehdy probíhala velká reklamní kampaň všech politických stran a následné volby do Poslanecké sněmovny. V centru města byla možnost vidět plakáty a billboardy všech velikostí a tvarů. Většina z nich byla nějakým způsobem poničena (jak můžete vidět zde). Chtěl jsem být součástí politickýho života.

#113 Dustbin
Vždy jsem chtěl mít fotku v popelnici. V Praze bylo riziko, že potkám nějakýho známýho zrovna, když se budu škrábat dovnitř. Nakonec se mi poštěstilo a brácha mě vyfotil v malém městečku na Slovensku. Byla to zábava!

#120 MeetFactory
Při první návštěvě MeetFactory loni v září jsem okamžitě začal přemýšlet o místě, kde bych se vyfotil. MeetFactory nabízí samý zajímavý místa, celá budova je skvělá nejen pro umělce. Nakonec se to povedlo a tohle je výsledek. Jak vidíte, focení nebylo úplně bezpečný, ale ty červený auta jsou prostě boží.

#139 Rubber Duck
Když jsem byl letos v Austrálii, zrovna probíhal Sydney Festival, v rámci kterýho bylo možný vidět zvětšenou gumovou kachničku. Vytvořil ji holandský umělec Florentijn Hofman a Sydney nebyla její první zastávka. Kachnu mohli vidět lidé v Holandsku, Ázerbájdžánu, Belgii, Japonsku nebo v Číně. Všichni se s kachničkou fotili z louky nebo z můstku, já jsem se rozhodl, že si stoupnu do řeky.

#142 Aborigines
Co by to byl za výlet do Austrálie, kdybych se nevyfotil s původním obyvatelstvem? Přestože je běžný se s nimi fotit s dobrodružným výrazem ve tváři, já jsem zvolil poněkud klidnější možnost.

#146 Held by Anonymous
Musím říct, že Sydney Festival 2014 byl opravdu přínosný. Stejně jako kouzelník, tak ani já neřeknu, jak jsem udělal tuhle fotku. Každopádně si myslím, že je to všem jasné. A děkuju mýmu anonymnímu kamarádovi za podporu.

#150 Mardi Gras 2014
Náš známý pozval mě a mý kamarády na tradiční Fair Day. Bylo by neslušný odmítnout. Podle obrázku určitě všichni tuší, o co se jedná. Poprosil jsem tyto slečny, jestli bych se s nimi mohl vyfotit. Byly velmi milé. No dobře, jsou to muži. Ale někdy jste si jistí, až když s nimi mluvíte. Sydney je přátelské město, na Radnici dokonce vlála duhová vlajka.

#153 On the Edge
Je fascinující postavit se na místo s výhledem do neznáma, který je asi deset metrů nad zemí (respektive nad skálami). Jakmile se na tento výběžek postavíte, připadáte si, jako kdybyste se vznášeli. Nádherný pocit!

#161 Blue Mountains
Navštívil jsem taky úžasné Blue Mountains. Jakmile tam přijedete, jediná věc, kterou můžete dělat, je zírat. Je to velkolepá podívaná. Jediný problém byl v tom, že jsem na sobě měl bílou košili a polobotky... všichni kolem mě byli v kraťasech a v tílku. Vysvětlováním, o co jde, jsem se s nimi alespoň skamarádil.

#170 At the End of the Fence
Fotografii z tohoto místa jsem chtěl asi měsíc. Povedlo se mi to až na potřetí a k tomu jsem vyšplhal na kamenný podstavec. Poprvé mě vyfotil zkušenej fotograf, kterýmu se do hledáčku vešla pouze polovina mýho těla (hlavně, že tvrdil, jak mi rozumí). Podruhé jsem poprosil nějakou cizinku, ale ta si chudinka myslela, že jí chci něco prodat, tak radši utekla. Nakonec mě vyfotila kamarádka.

#175 Burj Al Arab
Cestou ze Sydney jsem v Dubaji čekal 18 hodin na další let, proto jsem měl dost času na to, podívat se po městě. Zastavil jsem se taky před jedním z nejluxusnějších hotelů světa.

#186 18th Birthday
Jeden z mých přátel, Martin, v ten den slavil 18. narozeniny. Rychle jsem vymyslel, jak vytvořit číslici 8 (natrhal a slepil jsem stránky časopisu) a potom se stačilo už jen vyfotit.

#195 Rooftop
Rád se postavím kamkoliv, proto tahle střecha v Barceloně nebyla výjimkou. Naštěstí byla dostatečně pevná, aby unesla mých 58 kg.

#202 Birthday get-together Photo
V červnu jsem měl narozeniny a při této příležitosti jsem pozval svý nejlepší kamárady, aby slavili se mnou. Celou dobu jsme si povídali, smáli se, pili domácí limonády a taky jsme tuhle udělali fotku.

#204 On the Street
Kdysi nás s bráchou napadlo, že bychom mohli vyfotit fotku v jiný perspektivě. Například, jak ležím na chodníku, přičemž mě vyfotí seshora. Tak se i stalo, akorát mě vyfotil táta, protože se blížil déšť a brácha by

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio