Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jak neslevit ze svých cílů a nezbláznit se

Chcete být zpěvákem, ekonomem nebo třeba jaderným fyzikem? Určitě se však chcete u své práce bavit a vydělávat přinejmenším mraky peněz.

Jedna rada za všechny zní: „Zkoušet to, zkoušet to a zkoušet to.“ Musíte být odolní vůči všem vnějším vlivům, které vám říkají, že to, co chcete, nikdy nedokážete. Není to pravda, každý začíná od nuly a každý musí překonávat překážky, které musí ke splnění svého cíle absolvovat, pokud tedy zrovna nepatří mezi děti štěstěny.

Berme v potaz, že zrovna přemýšlíte nad tím, čím byste v budoucnu chtěli být a co by vás opravdu naplňovalo. V mnoha případech na to přijdete, ale zní to až moc bláznivě a je to zdánlivě těžko uskutečnitelné. Na druhou stranu vám však musí dojít i to, že lidé, kteří se vaší vysněnou prací živí, k tomu také museli nějak přijít a mohou vás tak motivovat.

V žádném případě se nepodceňujte. Nikde není psáno, že to nedokážete. Uhnout z cesty je totiž to nejhorší, co můžete cestou ke splnění svého snu udělat. Lidem, kteří vás od vašeho cíle odrazují, naslouchejte, ale zároveň si z toho berte jen to opravdu důležité. Nikdo totiž nemůže vědět, co se vám odehrává v hlavě.

Měřítkem vaší úspěšnosti vám může být třeba i pouhý dobrý pocit z toho, že si jdete za svým a pro svůj úspěch něco děláte. Vždy však budete muset dělat něco víc než ti ostatní. Tato doba vyžaduje ambiciózní a drzý přístup. To však neznamená, že máte jít přes mrtvoly a že budete bezohlední a arogantní. Propast mezi zdravým sebevědomím a velkohubostí je však velmi tenká.

Důležité je především uvědomit si, že vše děláte kvůli sobě, ne kvůli někomu jinému. Kdybyste se měli zavděčit úplně všem, tak byste se z toho doopravdy zbláznili. A věřte, že mnozí vaši známí vám za stres vůbec nestojí. Proto jděte za svým cílem, neohlížejte se vzad, mějte čistou hlavu a nikdy se nenechte odradit.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio