Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jak „úkáčko“ volilo miss

Přinášíme vám první část reportáže z nejsledovanější studentské akce podzimu! Kdo vyhrál korunku? Čtěte dále, vše se dozvíte v reportu EASY!

Byl čtvrtek večer a hodiny ukazovaly půl devátou. Roxy se zaplňovalo pomalu. Chvíli před zahájením bylo plné leda novinářů, kteří „pracovali“ tak usilovně, že z rautu, který byl pro ně nachystaný, na samotnou akci nic nezbylo. Atmosféra byla zpočátku poněkud rozpačitá. Potvrzovalo to i chování návštěvníků, kteří zmateně popocházeli z místa na místo a usrkávali Jägermeister, jejž hostesky rozdávaly u vchodu. Většina věcí vlastně působila tak nějak zmateně - organizace rozhodně nepatřila k silným stránkám večera.

Uprostřed všeho toho zmatku (a s menším zpožděním) vstoupili na pódium moderátoři Hana Zajíčková (MTV) a Štěpán Krpata (RedBull), na jejichž přítomnost diváci zareagovali až po chvíli vlažnějším potleskem. Po úvodním slovu postupně seznámili diváky se všemi dívkami, které se následně představily v šatech značky Lazy Eye. Přehlídka všechny přítomné zanesla do časů pomády, drzých motorkářů a nádherných pin-up girls a nutno říci, že dívky skutečně vypadaly jako ony překrásné „pin-upky“ z retro plakátů. Pánská část publika postupně zaujala místa co nejblíže pódiu, odkud měla na štíhlé a dlouhé nohy finalistek ten nejlepší výhled. Brzy však byla nucena přesunout se zpět do „pozadí“ klubu, neboť na pódiu missky vystřídalo veliké promítací plátno, na které se přeci jen dívalo o něco lépe zpovzdálí. Po zdravici stávajícího krále Majálesu a hokejového týmu UK, který oslavoval čerstvé vítězství, byli po následujících 30 minut diváci svědky „missí“ absolvovaných finálovou osmičkou. Některé finalistky vybíraly 10 věcí, které by chtěly lidstvu zachovat v případě apokalypsy, jiné obšťastňovaly studenty VŠE svými objetími (svoji „missi“ si v malém zopakovaly i v Roxy), na Václaváku závodily na koloběžkách a dvě dívky se dokonce pokoušely pozvat na slavnostní vyhlášení samotného prezidenta ČR (nepřišel). Těžko říci, jestli měli diváci díky videům šanci dívky lépe poznat, ovšem jejich rozhodování o Miss Sympatie ovlivnilo nejspíše i to, zda by dívka odkázala budoucí populaci raději dřevěný kříž, nebo pilulku na podporu erekce.

Zatímco doposud obdivně povýskávala pouze pánská část, následující bod v programu nadzvedl ze židlí i přítomné dámy (tedy nadzvedl by. Kdyby tam byly nějaké židle...). Taneční skupina Pentifull atmosféru v Roxy patřičně rozvířila a večer se začal ubírat tím správným směrem. Znuděné hloučky se dávaly do tance (možná za to mohlo i zvyšující se množství vypitého alkoholu) a i sami organizátoři si postupně začali být jistější v kramflecích, což samozřejmě večeru přidalo několik hvězdiček navíc a značně zmenšilo počet zmatených návštěvníků.

Doslova žhavou atmosféru pak přinesla promenáda v plavkách Terezy Vu. Umocňoval ji i fakt, že diváci byli natěsnáni opravdu blízko pódia a především blízko sebe, takže bylo v klubu opravdu teplo (a všichni moc dobře víme, kolik tepla si lidská těla dokážou vzájemně předávat, že). Pokud porota ještě neměla jasno o vítězce, nyní si své rozhodnutí spíše zkomplikovala. Dokonalou postavou totiž disponovaly všechny finalistky.

Pomalu se blížil okamžik, na nějž všichni netrpělivě čekali. V nyní již zcela zaplněném Roxy přišla na řadu poslední disciplína, která definitivně rozhodla o tom, kdo získá vytouženou korunku. Dívky se z plážových krásek proměnily v šarmantní dámy ve večerních róbách z dílny Luďka Hanáka a dokázaly, že každá z nich si korunku zaslouží. Ačkoliv Miss UK se mohla stát pouze jediná, byly tu i jiné tituly, které také nabízely lukrativní ceny.

A jak to tedy nakonec dopadlo? Diváci si za svoji miss, tedy za Miss Sympatie, zvolili Kristýnu Maulenovou, která svým krátkým sestřihem z řady missek vybočovala. Čtenáře České pozice nejvíce zaujaly slohové dovednosti Veroniky Tomanové (titul Miss Múza UK), posluchačům rádia Express učarovala Tereza Jinochová (titul Miss Internet) a diváci Óčka dali svůj hlas Karolíně Košťálové. Hlavní titul Miss UK a korunku získala přímo z rukou České miss 2011 Jitky Nováčkové Barbara Škodová, studentka farmacie. Po slavnostním vyhlášení samozřejmě následovala afterparty, jíž vévodila skupina Toxique v čele s Klárou Vytiskovou.

Všem misskám gratulujeme a doufáme, že bude tato akce rok od roku lepší a lepší! A vy se těšte na druhou část reportáže, v níž vás čekají fotografie a rozhovory s účastníky!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio